Završnom zabavom za najmlađe kategorije priređenoj danas u Domu mladih, članovi Gradskog KUD "Svislajon Trebinje" označili su kraj 2015.

Kud alat mijat gacinovic

Još jedne uspješne sezone u kojoj su ostvarili izvanredne rezultate. Ova zabava imala je i jedan uvod koji je iznenadio i oduševio mlade alatničare.

Naime, odlukom Predsjedništva GKUD „Alat Svislajon“ za počasnog ambasadora ovog društva imenovan je Mijat Gaćinović, član Fudbalske selekcije Srbije koja je na Novom Zelandu ove godine osvojila titulu Prvaka svijeta do 21 godine.

Vidno iznenađen velikim brojem mališana, a u dvije sale Doma mladih bilo ih je oko 300, Gaćinović je rekao da je veoma srećan sa ovom titulom.

„Kada vidim ovoliki broj mališana, i kada znam da se sa njima uspješno radi vjerujte da sam i ja presrećan. Neko voli fudbal, neko voli košarku, a Trebinjci, vidim obožavaju folklor i moje je srce puno. Ovo priznanje za mene je velika čast“, rekao je Gaćinović.

Gaćinoviću su se zahvalili predsjednik društva Dragan Mijović i predsjednik Skupštine Dejan Tarana poželivši mu mnogo uspjeha u daljoj karijeri i da jednog dana, nakon evropske i svjetske titule kao mladi reprezetativac, i u seniorskom dresu Srbije se okiti titulom svjetskog i svropskog prvaka.

Zabava je poprilično potrajala, kolo u kome su igrali i mališani i nihove učiteljice, rukovdstvo i roditelji, zadugo se igralo.

Kud alat mijat gacinovic

Kud alat mijat gacinovic

Kud alat mijat gacinovic