U Bijeljini je večeras održan Košarkaški sabor Republike Srpske, na kome je centralni događaj bio košarkaški susret između Reprezentacije Republike Srpske i Reprezentacije Košarkaške lige Srbije u kome su gosti slavili rezultatom 99:108, po četvrtinama (26:23, 24:25, 27:28, 22:32).

kosarka

Bila je to izjednačena utakmica tokom svih 40 minuta igre. U prvom poluvremenu bolje su se snašli izabranici Gorana Sladojevića trenera Mladosti iz Mrkonjić Grada, a u drugom momci trenera Slobodana Klipe trenera FMP i na kraju zasluženo i trijumfovali.

U reprezentaciji Republike Srpske igrala su i tri igrača "Svislajon Leotara" i imali su zapaženu ulogu. Vladimir Aleksić je postigao deset koševa, Marko Rikalo sedam i Dejan Šakotić četiri koša.

Stefan Glogovac, takođe Trebinjac, koji igra u sarajevskom "Sparsu", nije se pojavio na utakmici, iako je prethodno bio na spisku reprezentacije.

Jedan od trojice sudija je bio Dragan Kralj iz grada podno Leotara. U pauzi između dva poluvremena održana su takmičenja u zakucavanju i šutiranju trojki.

U šutiranju trojki od tri takmičara iz Republike Srpske svoje mjesto zauzeli su Vladimir Aleksić i Dejan Šakotić. Sa pet pozicija šutiralo se po pet lopti s tim da kandidati imaju 60 sekundi vremena. Svaka ubačena lopta nosila je jedan poen, a svaka peta sa pozicije dva poena. Vladimir Aleksić je imao 16 poena i bio drugi, dok je Dejan Šakotić imao 11 poena. Pobjednik je bio Žarko Valjarević sa 19 poena.

Ova lijepa manifestacija završila se sportskim pozdravom i riječima - Vidimo se dogodine.