Gradski odbor Pokreta "Pozitivna Srpska" Trebinje izrazio je zadovoljstvo što je njihova inicijativa za dislociranje minsko-eksplozivnih sredstava iz kasarne "Duži" naišla na pozitivan odgovor Ministarstva odbrane BiH i nadu da će nadležni u Republici Srpskoj što prije ukloniti MTS sredstva /intendantska, veterinarska i druga/ sa te lokacije.

kasarna

"Očekujemo da će Ministarstvo odbrane BiH, po dogovoru, dislocirati minsko-eksplozivna sredstva i demilitarizovati kasarnu, te kao neperspektivnu vojnu imovinu predati civilnim vlastima Republike Srpske", kažu u ovom odboru.

Iz "Pozitivne Srpske" Trebinje poručuju da su svjesni posljedica koje mogu proisteći iz neadekvatnog skladištenja i obezbjeđenja minsko-eksplozivnih sredstava.

"Ozbiljnost problema potvrđuje i pojačano obezbjeđenje kasarne 'Duži' nakon terorističkog napada u Sarajevu, kao i činjenica da je nakon anonimne prijave jednog lica, Uprava za borbu protiv terorizma na lokalitetu Skočigrm-Lastva, na mjestu gdje se nekada vršila obuka pasa, pronašla zakopana u zemlji minsko-eksplozivna sredstva bez inicijalnih kapisli", navodi se u saopštenju.

U trebinjskom odboru "Pozitivne Srpske" ističu da će, kao odgovorni ljudi, i ubuduće ukazivati na ove i slične probleme, radeći u interesu građana Trebinja, Hercegovine i Republike Srpske.