U sali Muzičke škole Trebinje večeras je održan tradicionalni Nikoljdanski koncert. Na podijumu su bili najmlađi polaznici ove javne ustanove - prvi razred koji su pokazali šta su naučili u prethodnom periodu. A naučili su dosta.

nikoljdanski koncert muzicka skola trebinje 2015

Program je otvorio Hor pripremnog razreda, sastavljen od 36 đaka na čelu sa dirigentom Silvanom Stevanović. Izveli su "Novogodišnju zdravicu", duhovnu pjesmu "Ko Svetom Nikolaju služi" i "Na ledu".

Na početku su izgledali stegnuto, sramežljivo, a nakon prve pjesme su se opustili i vidjelo se da je trema nestala.
To je bio njihov prvi javni nastup, za koji su dobili gromoglasne aplauze. Hor je probio led, a poslije njega nastupili su na violini uz klavirsku pratnju Anastasija, Tanja, Sanja i Igor, na violončelu Selena, na violi Lana, na klaviru Una, Ana, Staša, Teodora, Doris i Veljko, na gitari Dragana, Helena, Kristina i Petar, na flauti Marina, na harmonici Doroteja, Vojislav i Stefan na harmonici.

Salom Muzičke škole, koja je bila puna roditelja, prijatelja, rodbine, komšija, odzvanjali su taktovi Mocarta, Bramsa, Borisavljevića, Emonta, Denisova, narodne, ruske narodne pjesme...

Na kraju koncerta na licima gledalaca osmijeh, kao i kod nastavnika jer se na nastupu vidjelo da su zahvaljujući njima već najosnovnije stvari naučili. Mali izvođači bili su puni utisaka i primjetilo se olakšanje na njihovim licima nakon svojih tačaka, jer su dobili aplauze i prebrodili onu najtežu prepreku - prvi nastup i to pred najstrožim kritičarima, svojim roditeljima.

nikoljdanski koncert muzicka skola trebinje 2015 (3) nikoljdanski koncert muzicka skola trebinje 2015 nikoljdanski koncert muzicka skola trebinje 2015