U 12. kolu Lige 12 u košarci "Svislajon Leotar" pobijedio je "Slobodu" iz Tuzle rezultatom 80:71, po četvrtinama 19:18, 23:14, 19:17 i 19:22.

kk leotar kk sloboda liga 12

Ovo je bila četvrta uzastopna pobjeda Trebinjaca, kojom su se, ujedno, revanširali Tuzlacima za poraz u jesenjem dijelu prvenstva, jer je ovim kolom počeo drugi dio takmičarske sezone.

Prva četvrtina protekla je u izjednačenoj borbi. To govori i rezultat u prvih deset minuta, u kojoj je bilo samo pola koša razlike za domaćina. U drugoj četvrtini, domaćin, predvođen Šakotićem, dolazi do vođstva od 40:29, što je i najveća prednost u prvom poluvremenu.

I u drugom dijelu meča Leotar je zadržao stečenu prenost, a u nekim momentima, kao na primjer u 36. minutu, došao je do vođstva od 74:56. Pri kraju utakmice, uporni gosti su smanjili rezultat na podnošljivih devet poena razlike.

Trener Leotara Dragoljub Vidačić kazao je poslije večerašnjeg meča da su njegovi izabranici na dobrom putu da se plasiraju u Ligu 6, ali ako nastave sa dobrom igrom koju su prikazali u protekle četiri utakmice.

"Sloboda je bila tvrd protivnih svih 40 minuta. Nisu se predavali i iz tog razloga nismo mogli da se opustimo. U jednom periodu odigrali smo dobro, a u drugom lošije. Ipak, sve u svemu, čestitam mojim momcima i ekipi Slobode", kazao je Vidačić i dodao da ne treba izdvajati pojedince, već da je naglasak na timu koji je dobro igrao odbranu, zbog koje je i ostvarena pobjeda.

KK "Svislajon Leotar": Komnenović, Lužaić 5, Aleksić 4, Pelkić 2, Mijović, Milanović 11, Rikalo 9, Đurasović 7, Radenković 11, Sudžum, Ninković 2, Šakotić 29. Trener: Dragoljub Vidačić.

KK "Sloboda": Pilavdžić, Radić, Ahmedić, Hasandić 8, Sekulović 25, Latifagić 6, Džambić 7, Grošić 2, Tanasilović, Čerkezović 3, Muratović 8, Sinadinović 12. Trener: Boris Džidić.