U Trebinju je večeras, u organizaciji Boks kluba "Leotar", održan prvi međunarodni bokserski turnir "Trebinje 2015", gdje je preko 500 gledalaca u dvorani "Miloš Mrdić" uživalo u atraktivnim i zanimljivim borbama takmičara iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske.

boks turnir trebinje 2015

Priređeno je osam glavnih i tri uvodne borbe, nakon čega je uslijedila dodjela priznanja. Za najboljeg borca proglašen je Emir Šabotić iz Herceg-Novog, dok je najbolji tehničar Dašo Simeunović iz Bijeljine. Prema odluci stručnog žirija, za najperspektivnijeg borca proglašen je Nemanja Ponorac iz Banjaluke.

Među takmičarima bilo je i boksera koji su se borili na Olimpijskim igrama i evropskim prvenstvima.

"Jako sam zadovoljan jer je moj protivnik bio nekoliko kilograma teži i nekoliko godina stariji od mene. Želio bih da mu se zahvalim na veoma dobrom meču. Pobijedio sam jednoglasnom odlukom sudija i drago mi je zbog toga", rekao je Ponorac, dodajući da je turnir dobro organizovan i da je ovo prava prilika mladim bokserima da odigraju mečeve, kako bi uspjeli u karijeri.

Nikola Puhalo, član Boks kluba "Leotar", kaže da se borio protiv Balkanskog prvaka, koga je uspio da pobijedi.

"Zahvaljujem se svom treneru Maksimu Boškoviću što me dobro pripremio za ovaj meč i nadam se da ću i u budućnosti biti spreman za borbe", rekao je Puhalo, koji ima iza sebe 18 borbi.

boks turnir trebinje 2015

Prema riječima Maksima Boškovića, jednog od glavnih organizatora večerašnjeg bokserkog spektakla, turnir je prošao više nego odlično, dodajući da je zadovoljan nastupom trebinjskih boksera - Nikole Puhala, Milana Šebeka i Marka Gašića.

Turniru su prisustvovali i Tadija Kačar, kao promoter turnira, koji je i osvajač medalja na Olimpijskim, svjetskim i evropskim takmičenjima i Mare Marčeta.