Prvi međunarodni turnir u boksu "Trebinje 2015" održaće se večeras u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić".

Maksim Boskovic

Povodom deset godina od formiranja kluba Kobra, koji je na početku bio samo Kik boks klub, a sada je preimenovan u Leotar kik boks i Boks klub Leotar, ovaj klub sada može da se takmiči u obje konkurencije.

Ovaj jubilej bio je i glavni razlog što vrijedni sportski radnici na čelu sa Maksimom Boškovićem organizuju ovaj turnir.

Na početku našeg razgovora Maksim ističe da se nada da će ovaj turnir postati tradicionalan jer je već uvršten u kalendar BiH i regiona.

"Na taj način ovom manifestacijom možemo da dobijemo prolaz da sljedeće godine organizujemo jedan evropski međunarodni turnir. Naš klub će učestvovati sa tri takmičara i to Nikola Puhalo, Milan Šebek i u super teškoj Marko Gašić. To su mladi momci koji nemaju iskustva što se tiče boksa, ali imaju želju i borbenost i daće sve od sebe da pokažu ono što znaju", kazao je Bošković.

Bitno mu je, kaže Bošković, da njegovi izabranici odrade dobro i kvalitetno borbe, da se bore, pruže svoj maksimum, kao i da se nada da će pobijediti ako budu bolji.

Planirano je devet borbi, od toga će biti dvije juniorske kao uvodne, a nakon toga sedam seniorskih. Borbe će biti u gotovo svim kategorijama tako da će biti za svakoga sladokusca ove plemenite vještine, nešto da vidi i da uživa.

Spremljene su i nagrade, medalje i pehari za najboljeg takmičara, biće proglašen najborbeniji par, najbolji tehničar i junior.

"Očekujem borbe na kvalitetnom i zavidnom nivou. Dolaze nam treneri kao što su Tadija Kačar, osvajač srebrnih medalja sa Olimpijskih igara, Svjetskog i Evropskog prvenstva..., i Mare Mačeta, bivši reprezentativac Srbije. Od takmičara dolaze nam momci iz Bijeljine koji su reprezentativci Republike Srpske, Đorđe Tomić koji je bio na tri Evropska prvenstva kao i još dosta dobrih i kvalitetnih boraca", dodao je Bošković.

On za portal TrebinjeLive.info kaže da se njegov klub takmiči u Ligi Boksa BiH, Ligi RS i da idu na takmičenja kad ih pozovu.

Što se tiče pomoći grada, nje nema kako za klub, tako ni za večerašnju manifestaciju.

"Ovaj grad je volio boks, dobre borbe i nadam se da će se nakon ovog turnira javiti zainteresovani. Ovo podneblje pogodno je za bilo koji sport ne samo borilački, tako da djeca i mladi treba da se bave sportom jer sport izgrađuje i formira ljude", kazao je Bošković.

On je dodao da su u pregovorima sa Bokserskim savezom Srbije da se napravi jedan stalni kamp u Trebinju, gdje bi Vlada Srbije uložila sredstva od ringa do opreme.

"Nadam se da ćemo što se tiče ove inicijative naići na razumijevanje gradskih vlasti", zaključio je Bošković

Organizatori pozivaju poklonike borilačkih vještina, a naročito boksa da dođu večeras u salu i provedu jedno lijepo veče gledajući borbe u ringu.

Na turniru učestvuju bokseri iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske.

Početak je u 19.00 sati, a cijena ulaznice je 5,00 KM.