Čitaonica Narodne biblioteke mjesto je gdje su se polaznici Početnog kursa fotografije po drugi put sastali da čuju od svojih predavača Radoja Eleza i Slavenka Vukasovića, članova Foto-kino kluba Trebinje, o ovoj grani umjetnosti.

Kurs fotografije foto kino klub trebinje

Na prvom sastanku bilo ih je petnaest, a i sinoć su se okupili u istom broju. Svima je želja da nauče da na ispravan način rukuju fotoaparatom i da uđu u svijet draži i čari fotografije.

Sigurno je, grad na Trebišnjici treba da se ponosi sa dva instruktora fotografije u Asocijaciji umjetničke fotografije BiH jer veoma mali broj ima ovu titulu u BiH.

Radoje i Slavenko strpljivo i sa puno pažnje pokušavaju da svoje znanje prenesu na polaznike, a njih ima različith generacija.

Slavenko Vukasović, predsjednik FKK Trebinje kaže da svake godine drže kurs fotografije, kao i da je zadovoljan odzivom polaznika.

"Kod njih sam primijetio veliku zainteresovanost što me raduje. U principu, uvijek na kurs dođe više djevojaka što je i ovog puta slučaj. Na kursu se uče osnovi fotografije, a radi se i na terenu - terensko fotografisanje", istakao je Vukasović.

Nakon kursa održaće se izložba fotografija i godišnja klupska izložba koja će biti poslje Nove godine.

Dvanaestogodišnji Vojislav rekao nam je da voli fotografisati i da mu je to jako zanimljivo.

"Odavno fotografišem ljude, prirodu. Na ova dva predavanja naučio sam dosta zanimljivih stvari i što više čujem to mi je sve interesantnije. Sigurno ću nastaviti da se bavim fotografijom i da budem član FKK Trebinje", kazao je Vojislav.

Kurs fotografije foto kino klub trebinje