NDP će zbog nejedinstva u Savezu za promjene u Trebinju na sljedećim lokalnim izborima imati svog kandidata za gradonačelnika i neće podleći bilo čijim pritiscima iz Banjaluke, potvrdilo je danas rukovodstvo ove političke partije.

Ndp konferencija trebinje trebinje

Na konferenciji za novinare članovi Gradskog odbora NDP-a istakli su da očekuju da će PDP i SDS imati svog kandidata, dodavši da će NDP, iako će nastupiti samostalno na lokalnim izborima, i dalje ostati dio Saveza za promjene.

"Mi u Trebinju mislimo svojom, a ne banjalučkom glavom i borićemo se za naše interese uprkos eventualnim pritiscima, kojih je bilo i ranije", poručuju čelnici NDP-a u Trebinju i ističu da su stavove pokušali da usaglase sa gradonačelnikom Trebinja Slavkom Vučurevićem, ali bezuspješno.

Predsjednik Gradskog odbora NDP-a Slobodan Šaraba kritikovao je rad aktuelne vlasti u Trebinju i budžet od 24 miliona KM za sljedeću godinu, ističući da je realan iznos 18 miliona KM, a da je ostatak novca dobijen od prodaje gradske imovine, ocijenivši to kao nedomaćinski način rada.

"Za vrijeme mandata Vučurevića prodata je imovina vrijednosti oko 10 miliona KM. Najlakše je prodati, ali je pitanje hoćemo li imati šta djeci ostaviti", rekao je Šaraba, ističući da je NDP u Trebinju potpuno nezadovoljan političkom scenom kojom "vlada mrak".

U NDP-u poručuju da su nezadovoljni radom i vlasti i SNSD-a.

"To što su Vučurević i vladajuća koalicija zadovoljni svojom pozicijom - to je sasvim normalno, a to što je SNSD, kao opoziciona partija, zadovoljna svojom pozicijom - potpuno je nenormalno", smatra Šaraba.

On je kritikovao Vučurevića da ne misli o razvoju grada jer u budžetu nije planirao sredstva za nastavak radova na gradskoj obilaznici, naglašavajući da je bilo potrebno samo 200.000 KM da bi se, prema uslovima, povukla 2,5 miliona KM sa računa Vlade Srpske koja su rezervisana za tu namjenu.

Potpredsjednik NDP-a Dragan Ukropina je, komentarišući visinu budžeta grada Trebinja za narednu godinu, istakao da se "uspješan domaćin nikada ne hvali kada se prodaje očevina", ocijenivši da je budžet izborni i da će priliv novca najviše poslužiti za nova stranačka zapošljavanja u gradskoj administraciji, za zadovoljavanje interesa skupštinske većine i za socijalnu kupovinu birača.

On je dodao da je NDP zarad interesa građana spreman da razgovara sa svim političkim partijama, napominjući da su prethodnih dana razgovarali sa Vučurevićem da bi našli "zajednički jezik", ali da gradonačelnik, iako je obećao, ponovo nije ispoštovao dogovore.

O nerealnoj raspodjeli budžeta za narednu godinu govorili su i članovi Izvršnog odbora NDP-a Vasko Kovač i Milan Projević koji su, između ostalog, istakli da grant za Dom zdravlja treba povećati na minimum 300.000 KM, a predstavili su i amandmane na Prijedlog budžeta koje će podnijeti na narednoj sjednici Skupštine grada.