Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević danas je ozvaničio nastavak radova na izgradnji potisnog cjevovoda na Zupcima, za koje će sredstva biti obezbijeđena iz budžeta, kao i donacijama i učešćem mještana.

hercegovina zupci

Mještani će svojim prilozima finansirati iskopavanje rova za polaganje cijevi u dužini od tri kilometra, a grad će iz budžeta obezbijediti sredstva za postavljanje cjevovoda, čime bi desetak sela i zaselaka od Tuli do Graba bilo priključeno na ranije izgrađeni dio infrastrukture ovog projekta.

Vučurević je rekao da je vrijednost radova u prvoj fazi do Graba oko milion evra, a da bi drugi dio vodovoda prema Ublima koštao dodatnih 1.200.000 evra.

On je izrazio nadu da bi se od donacije koju bi trebalo da dobiju finansirala izgradnja cjevovoda od Tuli prema Ublima, čime bi vodu dobila i sva sela na tom potezu – Turmenti, Orašje, Konjsko i Bogojević selo.

Vučurević je istakao da će završetkom danas započetog dijela projekta oko 750 hektara obradive zemlje biti pokriveno natapnim sistemima, što će znatno promijeniti uslove življenja na ovom području.