Srpski režiser Emir Kusturica i njegov "No smoking orkestra" su koncertom u Moskvi uveličali proslavu 10 godina od osnivanja kanala "Raša tudej".

kusturica rasa tudej

Proslavi su prisustvovale brojne znamenite ličnosti ruskog javnog i kulturnog života, kao i gosti kanala "Raša tudej" iz inostranstva.

Kusturica i njegovi muzičari svirali su poznate hitove i više puta tokom večeri pozdravljeni su ovacijama, prenosi "Sputnjik".

Prije koncerta, juče je u kompleksu "Novi manjež" u Moskvi otvorena mulitimedijalna izložba kanala "Raša tudej", kojoj je prisustvovao i predsjednik Rusije Vladimir Putin.

Putin je među gostima posebno pozdravio srpskog režisera i sa njim se zadržao u kraćem razgovoru.

Čestitajući domaćinima godišnjicu rada, predsjednik Putin rekao je da se "Raša tudej" ravnopravno takmiči sa tradicionalno glabalnim informativnim stukturama koje u nizu regiona i prevazilazi.

"Važno je da vaš glas čuju ne samo političke elite, nego i obični građani drugih zemalja", rekao je Putin i naglasio da je potrebno izlagati svoj stav, u čemu i jeste sloboda štampe.

Televizija "Raša tudej" počela je sa radom 2005. godine. Trenutno njena informativna mreža ima oko milijardu gledalaca.

Televizijska mreža "Raša tudej" ima tri 24-časovna informativna kanala koja se emituju iz Moskve u skoro 100 zemalja svijeta. Ova televizija, jedinstvena ovakvog tipa u Rusiji, tri puta je nominovana za nagradu "Emi" u kategoriji "Vijesti".

kusturica rasa tudej