Protekla godina je jedna od najtrofejnijih godina za „Vinariju Vukoje“. Osvojena su brojna priznanja na najvećim evropskim i svjetskim manifestacijama vina, a sinoć je u prelijepom ambijentu objekta „Druga kuća“ u Sarajevu održan „Godišnji vinski party Podruma Vukoje 1982“.

godisnji parti podruma vukoje

Ovu godinu „Vinarija Vukoje“ će pamtiti po izuzetnim nagradama osvojenim za vrhunski kvalitet sorti vina. Prve zlatne medalje su osvojene još u februaru ove godine na sajmu vina u Beogradu. Zatim su uslijedile najveće nagrade u Rimu, a godina se privela kraju sa čak 10 medalja osvojenih na najvećem svjetskom takmičenju vina održanom u Beču.

Vukojeva vina se grupišu na Primavera liniju (svježa, proljetna vina koja odlikuju svježe arome i okusi), tradicionalne etikete (Žilavka, Vranac), liniju Tribunia (internacionalne sorte: Pinot Noir, Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, roze od Caberneta) i premium liniju (probirne berbe i duža odležavanja: Zlatna Selekcija, Vranac Rezerva, Crvena Selekcija i Carsko Vino).

"Iskoristili smo ovu priliku da na jednom lijepom druženju i u prelijepom ambijentu, proslavimo veoma uspješnu poslovnu godinu i omogućimo degustaciju naših vrhunskih sorti vina, posebno vina koja su osvojila nagrade na najvećim takmičenjima", rekao je Radovan Vukoje.

Vinarija Vukoje i na ovaj način nastavlja svoju vrhunsku vinsku priču i opravdava status najbolje vinarije u regiji Jugoistočne Evrope kao i svoju lidersku poziciju u bh. vinogradarstvu.

godisnji parti podruma vukoje

godisnji parti podruma vukoje