FORMIRANA IZVORNA SDS Milan Janković predsjednik Gradskog odbora u Trebinju

Izvor: SRNA Foto: SRNA
TREBINJELIVE 03. 12. 2015. - 22:00h

U Trebinju je večeras formiran Gradski odbor Izvorne Srpske demokratske stranke 1990 za čijeg predsjednika je izabran Milan Janković.

Milan Janković predsjednik Grdaskog odbora u Trebinju

Na izbornoj Skupštini ove stranke za potpredsjednike su izabrani Radovan Spremo i Milenko Milenković.

Janković je nakon izbora za predsjednika istakao da je bitno šta će se ubuduće uraditi, a ne šta će reći i pozvao na zajedništvo, bez podjela i zarad dobrobiti svih građana i generacije koje dolaze.

Članovima Izvorne Srpske demokratske stranke 1990 i gostima obratio se prvi predsjednik Narodne Skupštine Republike Srpske Momčilo Krajišnik, koji je ukazao na značaj stvaranja Republike Srpske, ističući da „svi koji danas atakuju na nju rade uzaludan posao“.

„Republiku Srpsku oni uništiti ne mogu. Ona je proizvod srpskog naroda, proizvod jednog istorijskog trenutka koji smo iskoristili i tek generacije koje će doći poslije nas znaće da cijene ono što smo uradili mimo htijenja i mimo zabrane onih koji smatraju da vladaju svijetom“, rekao je Krajišnik.

Skupu su se obratili i akademik Vitomir Popović i prvi predsjednik Regionalnog odbora SDS-a Božidar Vučurević.

Milan Janković predsjednik Grdaskog odbora u Trebinju Milan Janković predsjednik Grdaskog odbora u Trebinju

Komentari

SNSD angožovao vladiku Grigorija, izvorni SDS popa Moma, a veselom Slavkanu ostao pop Dražen… Uffff, biće i više nego interesantno dogodine, mada, Griška je tu najozbiljniji igrač.

Odgovori

Ne treba satanizovati crkvu kao instituciju,crkvene praznike i običaje, to je naša istorija, to je naš identitet.Od navedenog se ne može živjeti.Ali, društvo, društvene sisteme koje crkva preferira dođoše glave radniku i seljaku, tako da izađe na vidjelo ona narodna: “ Blago crkvi, kuku narodu“, ili što je jedan stari govorio a bio je nepismen, kuku povrazu. Povraz je znate ona drška na kanti koja drži sav teret u kanti, a bogami opet u ruci radnika ili seljaka.Kakav sistem odgovara širokim masama na čitavoj kugli zemaljskoj? Mislim da bi bio idealan kombinaciom sledećeg: Poštovati crkvu, crkvene običaje i njihove datume, praznike, nesmetano, koliko god ko hoće, prema svom ubeđenju.Dozvoliti svakome stvaranje sopstvene imovine kolika god ona bila uz strogu kontrolu da to nije sa grbače države , ili sa grbače radnika i seljaka.Primijeniti pozetivne norme komunističkog poimanja statusa radnika i seljaka, strogu kontrolu privatnog sektora, strogo voditi računa o sankcionisanju svakoga koji stvori bar jednu marku ako je sa grbače države, radnika ili seljaka. Za najmanju krađu ili korupciju uvesti drakonske kazne.Apsolutno ignorisati poimanje zapadne „demokratije“, jer od kada je počesmo uvoziti, je.a nam se očin.ki otac, bar ovima koji sačinjavaju 80% populacije.Ako bi me neko upitao kavo ime dati takvom sistemu, iskreno,nemam pojma, ali, može se nbaći adekvatan naziv.

Odgovori

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
8.500+
dnevnih
posjeta
265.000+
mjesečnih
čitanja
620.000+
mjesečnih
pregleda stranica
18.500+
fejsbuk
sviđanja