U Trebinju je danas otvorena prodajna izložba ručnih radova osoba sa invaliditetom sa područja ove regije.

izlozba rucnih radova

Izložbu je povodom 3. decembra - Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, organizovao Centar za koordinaciju i podršku invalidnim licima istočne Hercegovine uz podršku nevladine organizacije "Inicijative preživjelih od mina".

Mijat Šarović je u ime Centra koji okuplja 11 udruženja sa područja Hercegovine istakao da osobe sa invaliditetom trebaju podršku šire društvene zajednice ne samo jedan dan, već tokom svih dana u godini.

Šarović, koji je i predsjednik Udruženja roditelja djece sa posebnim potrebama "Sunce nam je zajedničko" iz Trebinja, napomenuo je da je izložba organizovana prvi put, ali će tu praksu nastaviti i narednih godina da bi javnosti pokazali mogućnosti i kreativnost osoba sa invaliditetom.

"Oni ne čekaju pasivno nečiju pomoć, već i sopstvenim trudom i radom žele da zarade i doprinesu boljem i kvalitetnijem životu", istakao je Šarović.

Otvarajući izložbu, načelnik Odjeljenja za privredu u društvene djelatnosti grada Trebinja Zoran Milošević istakao je da će Grad i ubuduće pružati apsolutnu podršku invalidnim licima i svim hendikepiranim osobama sa područja ove lokalne zajednice.

Izložba će biti otvorena do 4. decembra u prostorijama Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća grada Trebinja.

izlozba rucnih radova