Mališani trebinjskih vrtića i igraonica obilježavaju i sprovode razne aktivnosti na temu jeseni. Svečanosti održavaju u svojim radnim učionicama ili van njih - kroz šetnje gradom, ples u parku i otvaranjem izložba na otvorenom.

svecanost vrtic nasa radost

Starije i najmlađe vaspitne grupe vrtića "Naša radost" u Policama danas su imale jesenju svečanost. Tom prilikom posjetili smo najmlađu grupu uzrasta od dvije do tri godine jer je to bio njihov prvi nastup, a pod motom "Jesen stiže dunjo moja!". Oduševili su sve prisutne, posebno njihove mama, tate, bake i deke, pa je tu bilo i suza radosnica, smijeha, pjesme, igre, takmičenja, glume i plača.

Djeca su bila predivno kostimirana od raznolikih kostima, šešira i maski. Scenografija i ostale njihove postavke odisale su toplim jesenjim bojama, tako da su svi osjetili zlatnu trebinjsku jesen koja se uselila u ovu učionicu i koju su nam ovi mališani pripremili.

Oduševili su nas i dramatizacijom: "Deda i repa" u kojoj su sva djeca učestvovala. Deda i baka imali su pomoć da iščupaju repu od puno svojih unučića, malih kuca, maca i miševa..., a repu su isčupali i svi radosno popadali od umora.

Vrijedne i kreativne učiteljice osmislile su još neobičnih igara i za roditelje, takmičili su se ko će prije oljuštiti jabuke, kruške, luk, naravno pobjednici su nagrađeni nagradama. Svečanost se završila sa plesom. A roditelji su svojim kamerama, mobilnim telefonima i fotoaparatima škljocali na sve strane.

Nekoliko roditelja istaklo je za portal TrebinjeLive, da upućuju učiteljicama velike pohvale za sve, a posebno što su imale toliku hrabrost da izvedu svu onu djecu pred onoliku publiku, jer pola djece još ne zna ni pričati. A kako smo saznali ova djeca idu tek dva mjeseca u vrtić.

Tu je bilo i dosta mališana koji pripadaju jaslicama.

svecanost vrtic nasa radost svecanost vrtic nasa radost