Čitaonica Gimnazije "Jovan Dučić" bila je prepuna srednjoškolaca koji su sa pažnjom slušali predavanje vojno-političkog analitičara Miroslava Lazanskog na temu aktuelnih događnja na Bloskom istoku.

lazanski u gimanaziji Ovo je bilo prvo predavanje Lazanskog u ustanovi u kojoj je maturirao prije 46 godina.

"Gimnazija je dobila ime po jednom od najvećih srpskih intelektualaca i to vas obavezuje da budete ponosni što ste u Gimnaziji koja nosi to ime, jer svugdje kod nas, u svijetu, kad kažete da ste završili Gimnaziju 'Jovan Dučić' to nešto podrazumijeva i ne smijete da iznevjerite ime ove škole. Isto tako, kad neko završi Harvard, Kembridž, to je u startu prednost, kao kad vi kažete zavšio sam Gimnaziju 'Jovan Dučić'", kazao je Lazanski.

Učenica trebinjske Gimnazije Tijana Babić kaže da je velika čast prisustvovati predavanju jedne istaknute ličnosti kao što je Lazanski, a koja je pohađala ovu ustanovu.

"Mislim da je ovo prilika za sve one koji su koliko-toliko politički uključeni, kao i za one koji nisu, da im se stvori što bolja slika. Lazanski je osoba koja nam je približila sliku dešavanja kod nas i u svijetu", istakla je Babić.

Predavanje su organizovali Gimnazija "Jovan Dučić" i Udruženje "Hercegovac".