LAZANSKI Cilj rušenja Dodika – dovođenje marionetskih političara na vlast

Izvor: SRNA Foto: Ilustracija
TREBINJELIVE 24. 11. 2015. - 14:43h

Vojno-politički analitičar Miroslav Lazanski ocijenio je danas u izjavi Srni da je cilj plana rušenja predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika dovođenje marionetskih političara na vlast, da bi ispunjavali sve što od njih želi Zapad, koji smatra da je Srpska nezavršen posao u BiH.

miroslav lazanski

Lazanski je, komantarišući navode „Sputnjika“ da postoji tajni plan za rušenje predsjednika Republike Srpske, rekao da je i sam iz više izvora čuo da taj plan postoji, a da je samom analizom pojedinih medija u Srpskoj jasno da je sve to sihronizovano i nije slučajno.

„Dok je predsjednika Dodika, biće i Republike Srpske i ona će imati svoje prerogative, koje sada ima“, istakao je Lazanski.

On je konstatovao da je jasno da je predsjednik Dodik pod pritiskom i da postoji plan da on bude srušen.

„Ali predsjednik Dodik ima većinsku podršku u narodu, ima rezultate iza sebe i ima dva faktora koji na neki način čuvaju Republiku Srpsku a to su Rusija i Izrael“, naglasio je Lazanski.

Podsjetivši da SAD zagovaraju tezu da je Dejtonski mirovni sporazum samo zaustavio rat u BiH, on je naglasio da će u tom kontekstu predsjednik Dodik i Republika Srpska ostati na meti, jer je očito da postoji jasna želja da se redefiniše Dejton.

„Administracija u Vašingtonu smatra da Balkan još nije završen, ni Srbija, ni Republika Srpska. U Stejt depertmentu još ima puno kadrova iz vremena /bivšeg američkog predsjednika Bila/ Klintona i /bivšeg američkog državnog sekretara/ Medlin Olbrajt, koji BiH kao državu smatraju svojim najvećim spoljno-političkim uspjehom“, ukazao je Lazanski.

U kontekstu toga, on je istakao da želja Zapada, odnosno SAD, ostaje da BiH pretvori u unitarnu državu po sistemu jedan čovjek – jedan glas.

„Zapad ide na tu opciju, to je jedno. Drugo, smeta mu bilo kakvo prisustvo Rusije na Balkanu. Žele da ovaj prostor bude potpuno očišćen od Rusije i ekonomski i politički i žele da jednostavno odstrane svakog ko im se u tom poslu nađe na putu“, naveo je Lazanski.

On je zaključio da su Srbi još prije 20 godina od Zapada označeni kao „loši momci“ i da Zapad tu sliku ne želi da mijenja.

„Ta slika se povremeno malo smiri, a po potrebi se izvlači iz naftalina. U tom smislu njima je Republika Srpska jednostavno nešto što smatraju nezavršenim poslom u BiH“, rekao je Lazanski.

„Sputnjik“ je juče objavio da je imao uvid u tajni plan djelovanja opozicije Republike Srpske, dogovoren sa određenim međunarodnim centrima, s ciljem rušenja aktuelne vlasti u Srpskoj, predvođene predsjednikom Miloradom Dodikom.

Plan bi sprovele članice opozicionog takozvanog Saveza za promjene – SDS, PDP, NDP, koji čine vlast u zajedničkim organima BiH sa još nekim manjim partijama, pojedinim medijima i nevladinim organizacijama, naveo je „Sputnjik“.

TAGOVI:

Komentari

Pa gospodine Lazanski zašto niste naveli tačna imena i prezimena tih marioneta kako ih zovete koje trebaju da preuzmu vlast. Ko su ti ljudi, odakle dolaze, gdje žive i šta im je cilj. Zašto ne govorite gosp. Lazanski kako je na vlast došao sadašnji predsjednik R.Srpske, je li i on tada bio marioneta, a sada je postao najveći srbin. Mislim da Vi trebate samo da se bavite vojnim stvarima, a plaćene tekstove o velikim i malim srbima treba da prepustite vremenu koje dolazi.

Odgovori

Pa svi mi znamo ko su. Mladen Ivanić (koji je na vlast došao glasovima Bošnjaka iz RS), Mladen Bosić (koji je prodao vjeru za večeru), Nebojša Vukanović (koji je spreman na sve samo da uzme šačicu vlasti)… Sve njihove akcije i poduhvate finansira međunarodna zajednica. Nažalost, Vučić je vidio veći interes da se dodvori EU, nego da sačuva srpski živalj sa lijeve strane Drine, koji ga uopšte ne interesuje. Zašto milione evra nije uložio u Trebinje, Banja Luku, Bijeljinu, Bileću, Kotor Varoš… Tim je potezom jasno poručio da se Bošnjaci u pravu za sve što pričaju o Srebrenici. Na sreću, Rusija sve vidi i jasno joj je šta se dešava i samo zahvaljujući RUsima Vučić ne smije da krene u otvorenu kampanju protiv RS-a i Dodika. Ali preko svojih poltrona to uspiejva iznutra.

Odgovori
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
9.000+
dnevnih
posjeta
270.000+
mjesečnih
čitanja
665.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.100+
fejsbuk
sviđanja