Sinoć u 00,50 sati od strane još uvijek nepoznatog lica bačena je eksplozivna naprava na krov anexa zgrade Policijske stanice Zavidovići, a kako javlja novinar "Nezavisnih" Tužilaštvo BiH je zbog indicije da postoje elementi terorizma preuzelo istragu.

policija cjb trebinje

U ovom objektu nalazi se lokacija za izdavanje ličnih dokumenata, a usljed eksplozije na objektu je nastupila manja materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo.

„Odmah nakon dojave o izvršenom krivičnom djelu, na lice mjesta je izašao policijski komesar Semir Šut, koji je rukovodio svim aktivnostima i policijskim snagama, a na mjestu aktiviranja naprave su započete uviđajne radnje, u prisustvu i uz nadzor dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona“, kaže Aldina Ahmić, portparol MUP- a ZDK.

Prema informaciji iz MUP-a ZDK, postoje indicije da u ovom slučaju ima elemenata krivičnog djela terorizma, te je postupanje u ovom slučaju preuzelo Tužilaštvo BiH, koje će i voditi daljnju istragu i po čijem nalogu je formiran zajednički tim SIPA-e, Federalne uprave policije i MUP-a ZDK koji će raditi na prikupljanju operativnih saznanja, te identifikovanju i lociranju lica koje je bacilo eksplozivnu napravu.