Galerija "Bokić" na obali Trebišnjice mjesto je gdje je večeras otvorena izložba radova Umjetničke radionice Udruženja likovnih umjetnika istočne Hercegovine /ULUIH/ "Milorad Ćorović", koja je održana proteklih dana i na kojoj je učestvovalo 15 umjetnika iz Trebinja, Bileće i Gacka, a na kojoj je nastalo 28 radova.

izlozba udruzenja likovnih umjetnika istocne hercegovine u galeriji bokic

Zastupljene su tehnike ulje na platnu, akril, crteži, kolaži, kombinovana tehnika i akvarel.

Prema riječima slikara Snježane Domazet, ovo je jedna u nizu radionica koje se održavaju i koje su važne za Udruženje, jer se tako održavaju kontakti između umjetnika, ali i prenosi znanje.

"Zadovoljna sam sa brojem autora, koji uglavnom uvijek učestvuju na radionicama Udruženja 'Milorad Ćorović'. Takođe, naša saradnja sa Galerijom 'Bokić' je više nego izvrsna i  ovom prilikom se još jednom zahvaljujem ne samo za večerašnju izložbu, već i podršku radu udruženja uopšte", kazala je Domazet, otvarajući izložbu.

Ivana Gurović, član ULUIH i prva studentkinja sa Cetinja koja je upisala Akademiju likovnih umjetnosti u Trebinja, predstavila se sa jednim radom, za koji joj je inspiracija bila pogled na Hercegovačku Gračanicu iz Galerije Bokić.

U umjetničkoj radionici ULUIH-a predstavljena su i tri Bilećanina, a među njima i Drago Vučić, koji je član pomenutog udruženja od samom osnivanja.

izlozba udruzenja likovnih umjetnika istocne hercegovine u galeriji bokic

"Bavim se slikarstvom, ikonopisanjem i živopisanjem. Večeras sam se predstavio sa tri rada koja sam ranije započeo, a na radionici sam ih završio. To su pejzaž Zavale, pejzaž Zelengore i crtež. Nastali su pomoću akril tehnike na platnu, koja pruža mogućnost da se brže radi i suši", istakao je Vučić, dodajući da se pomoću akril tehnika može brzo i efektno uraditi, uz postizanje onoga što umjetnik želi.

Trebinjskoj publici večeras su se predstavili Tanja Pikula, Nataša Milović i Jelena Glogovac - Savić iz Gacka, Drago Vučić, Dragan Batinić i Miloš Radić iz Bileće, Nina Lojović - Milinić, Snježana Domazet, Tatjana Topalović, Ivana Gurović, Branka Anđelić, Irena Jakšić, Olivera Ćuk, Goran Knežević i Dražen Milić iz Trebinja.

Izložba će biti otvorena do 5. decembra.