Fudbaleri Leotara pobijedili su danas na Policama, u okviru 16. kola Prve lige Republike Srpske, ekipu Sutjeske iz Foče rezultatom 2:1 (1:0).

leotar sutjeska Ovom pobjedom Trebinjcu su nastavili niz od šest utakmica bez poraza.

Na klizavom i blatnjavom terenu domaćini su od samog početka preuzeli inicijativu u igri, odlučni da ovu utakmicu riješe u svoju korist. Prvu veliku šansu Trebinjci su pretvorili u vođstvo, kada je u 37. minutu Savo Andrić izveo slobodan udarac sa desne strane, sa oko 30-ak metara od gola gostiju. Centrirao je u kazneni prostor, gdje je najviši bio Ljubibratić, koji je glavom poslao loptu u mrežu gostiju.

To je bio i prvjenac ovog šestaestogodišnjaka u dresu Leotara. Do kraja poluvremena nije bilo šansi ni na jednoj strani.

U drugom dijelu utakmice viđena je daleko zanimljivija igra. U 60. minutu mladi Deretić sa pet metara šalje loptu preko gola, a u 67. minutu Medan sam sa desne strane izlazi ispred golmana Petrovića, koji ovoga puta nije dozvoli da po drugi put vadi loptu iz mreže.

Ipak, Petrović je bio nemoćan u 75. minutu, kada kapiten domaćih Ramić iz slobodnog udarca postiže gol za vođstvo tima sa Polica od 2:0. Koliko je Leotar bio dominantan, govori i podatak da Fočaci sve do 82. minuta nisu uspjeli da zaprijete golu Kolaka, kada Rašević sam izlazi ispred golmana domaćih, koji je odlično reagovao i spriječio smanjenje vođstva.

Gosti su pred sam kraj meča uspjeli da smanje rezultat golom Lazara Zečevića, bivšeg igrača Leotara.

Dok se čula pjesma u svlačionici tima sa Polica, trener Leotara Rajko Mičeta kaže da današnjom pobjedom mogu koliko-toliko da mirnije odu na zimsku pauzu.

"Pokušaćemo da na pauzi konsolidujemo redove, kako bismo uspjeli da dođemo do šestog mjesta. Teški uslovi su bili za igru, a i obje ekipe su bile oslabljene", kazao je Mičeta, dodajući da su željeli da se malobrojnim navijačima predstave u što boljem svjetlu.

Kuriozitet utakmice je da je od 18 igrača Leotara koji su prijavljeni za današnji meč, čak njih 12 bilo mlađe od 21 godine.

Leotar je jesenji dio sezone završio sa 19 osvojenih bodova.