Pripadnici Oružanih snaga BiH Nedeljko Radić i Armin Salkić, koji su žrtve terorističkog napada vehabije Enesa Omeragića, biće sahranjeni danas u rodnim mjestima Nevesinju i Vitezu.

vojnici ubijeni sarajevo sahrana

Uz vojni protokol, vojnik prve klase Armin Salkić biće sahranjen u 14.30 časova na mjesnom groblju Pročica - Vitez, a kaplar Nedeljko Radić na gradskom pravoslavnom groblju u Nevesinju u 14.00 časova, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane BiH.

Nedeljko Radić rođen je 27. decembra 1981. godine u Nevesinju, a živio je u Vogošći. Bio je oženjen i otac maloljetnog djeteta.

Armin Salkić rođen je 8. avgusta 1989. godine u Vitezu i nije bio oženjen.

Oba pripadnika Oružanih snaga BiH bili su vojnici Brigade Taktičke podrške, bataljona Vojne policije na formacijskim mjestima vozači.

Salkića i Radića, u terorističkom napadu na kladionicu u sarajevskom naselju Rajlovac, u srijedu, 18. novembra oko 19.30 časova, ubio je vehabija Enes Omeragić pucnjima iz automatskog oružja.

Tom prilikom vojnik DŽevad LJukovica zadobio je lakše povrede, a lakše su povrijeđena i dvojica putnika u GRAS-ovom autobusu na koji je Omeragić pucao.

Ovaj krvavi pohod Omeragić je okončao samoubistvom.

Savjet ministara BiH, zbog ubistva dvojice pripadnika Oružanih snaga BiH, proglasio je 20. novembar za Dan žalosti u BiH.