Bosansko-hercegovački portal Vijesti ummeta, koji podržava Islamsku državu i terorističke napade islamista, pozdravio je ubistvo dvojice pripadnika Oružanih snaga BiH u sarajevskom naselju Rajlovac.

teroristi bih

U tekstu naslovljenom "Počelo je – ubijena dva vojnika BiH, a nekoliko ranjeno, hvala Allahu", navodi se da su dva vojnika Oružanih snaga BiH ubijena, baš kao što je prije nekoliko dana ovaj portal najavio terorističke napade u BiH.

"Baš kao što smo i upozoravali i govorili, ali ta upozorenja nisu se uzela za ozbiljno, u BiH su juče ubijena dva vojnika oružanih snaga BiH", navodi se u tekstu.

Vijesti ummeta navode da su "upozoravali da će Evropom teći krv, a posebno Bosnom i da ono što dolazi je gore i gorčije".

"I eto ga, desilo se, ubijena su dva prljava vojnika koja su se borila za nacionalizam i branili državu i vladu koja im nikakvo dobro nije donijela. Ubijena su dva vojnika, od kojih je jedan Srbin, pravi nevjernik, a drugi Bošnjak, otpadnik od vjere", navedeno je u tekstu.

Vijesti ummeta poručuje da je "ovo tek početak" prolivanja krvi u BiH i Evropi, sve dok se zastava Islamske države ne zavijori širom Evrope i šire.

Oni su pozvali muslimansku omladinu u svijetu, a posebno u BiH da krenu u ubijanje nevjernika i, kako su naveli, otpadnika od muslimanske vjere.

"Ubijajte njihove tagutske prljave vojnike gdje god možete, ne dajte im mira, neka njihova prljava krv teče ulicama Bosne i Evrope", navodi se u tekstu.

Ovaj portal nakratko je bio blokiran, ali je danas ponovo dostupan na internetu.