Iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo je potvrđeno da je slučaj MUP-u KS prijavljen u 19.35 sati.

policija cjb trebinje

"U naselju Rajlovac je večeras došlo do upotrebe vatrenog oružja", naveli su iz Operativnog centra MUP-a KS, ističući da je došlo do pucnjave i da je na mjesto događaja upućeno više policijskih ekipa.

Prema podacima ksa terena, napadač je ušao u kladionicu koja se nalazi u ulici Safeta Zajke 241 i otvorio vatru iz automatskog oružja.

Kako FTV javlja napadač je pri ulasku u kladionicu uzvikivao Alahu ekber.

Ubijeni su vojnici Armin Salkić i Nedeljko Radić. Oni su radili na formacijskim mjestima vozača u bataljonu Vojne policije Brigade taktičke podrške.

Na Univerzitetski Klinički Centar Sarajevo večeras je dovezena jedna osoba inicijala Lj.Đ. (1968.) sa lakšim tjelesnim povredama.

Kako je potvrdila portparolka UKCS-a Azra Dedajić, radi se o posjekotinama na licu najvjerovatnije od stakla.

Prema neslužbenim informacijama, napadač je naoružan, lociran je i nalazi se nedaleko od mjesta pucnjave i u toku je akcija hapšenja.

Kako saznaje Slobodna Bosna , napadač ušao u kladionicu i bez povoda otvorio vatru na dvojicu muškaraca koji su se tamo zatekli. Potom je nasumično pucao po okolnim objektima i, navodno, po autobusu gradskog prevoza. Pretpostavlja se da je treća ranjena osoba putnik iz autobusa.

Jedan od očevidaca zločina izjavio je da je napadač pucao po pripadnicima Oružanih snaga BiH, dok stanovnici naselja Rajlovac i Briješće kažu da im je ubica poznat i da živi u blizini.

Nezvanično se saznaje da je napadač Enes Omeragić, nastanjen u Sokolju.

Kako javlja novinar AA, na licu mjesta se nalazi i nekoliko vozila Hitne pomoći.