Srpska košarkašica Nataša Kovačević vratila se na parket i započela prvu zvaničnu utakmicu poslije dvije godine pauze zbog amputacije potkoljenice lijeve noge.

Natasa kovacevic zvezda

Kovačevićeva je prošle nedjelje ponovo potpisala za Crvenu zvezdu, a sinoć je prvi put zakoračila na teren u takmičarskom meču od povrede.

U duelu protiv Studenta u šestom kolu prvenstva Srbije Nataša je u igru ušla u šestom minutu i dobila velike ovacije svih prisutnih u dvorani ’Basket siti’, prenosi B92.

Ona je na početku susreta od saigračica dobila cvijeće i potpisanu loptu, da bi se u strijelce upisala u 16. minutu sa linije slobodnih bacanja.

Prethodno su igračice Studenta napravile nekoliko faulova na Nataši, da bi minut poslije slobodnih bacanja dala koš i iz igre.

Poluvrijeme je završila sa pet postignutih poena, a Zvezda je na odmor otišla sa prednošću 41:26.
Nekadašnja omladinska reprezentativka tako nastavlja bogatu karijeru, koju je započela još 2008. godine igrajući za crveno-bijele, KK Partizan, Voždovac i madarski Ðer.

Ona je u Zvezdinom dresu nastupala u sezoni 2012/13, kada je na 14 utakmica postigla 227 poena i imala najbolji prosjek u timu od 16,2 poena po meču.

Nakon tog 7. septembra 2013. godine kada je doživjela saobraćajnu nesreću u Mađarskoj, poslije koje su mnogi smatrali da je jedna velika košarkaška karijera u usponu, naglo prekinuta, Nataša je svojim primjerom pokazala da granice ne postoje i da je, kada želiš, sve moguće.

Postala je inspiracija mnogima i kroz rad svoje fondacije koju je osnovala uz pomoć svog kluba ŽKK Crvena zvezda, ali i kroz svoj pogled na život u kome nije bilo mjesta za predaju i pesimizam.

To pokazuje i na ovom primjeru. Nataša je velikom voljom prvo ponovo prohodala, a uz pomoć sportske proteze u čijoj nabavci su svojevremeno mnogo pomogli FIBA Evropa, francuska košarkaška federacija, njen predsjednik Žan-Pjer Siuta i KSS, nastavila da se bori za svoje pravo i veliku želju da ponovo igra košarku.

[embed]

[/embed]