I ove jeseni Američki kutak, koji se nalazi u Narodnoj biblioteci u Trebinju, organizuje niz predavanja za djecu iz osnovne i srednje škole, a  predavanju na temu "Gradovi u Sjedinjenim Američkim Državama" prisustvovali su učenici iz Centra srednjih škola, smjer turistički tehničar.

americki kutak trebinje predavanja

Prema riječima Ane Vlatković, koordinatorа u Američkom kutku, ovakvi susreti su svima dobrodošli.

"Imali smo predavanje o nacionalnim parkovima u SAD, a danas su predstavljeni najznačajniji gradovi u SAD kao što su Njujork, Las Vegas, Čikago... Srednjoškolci su većinom upoznati sa našim temama, ali mi smo im priredili informacije kako bi o njima mogli da još dodatno nauče van školskih klupa", kaže Ana Vlatković.

Ona ističe da su mladi aktivni na ovim časovima i da često postavljaju pitanja kako bi svoje znanje još više proširili, napominjući da je zadovoljna ovogodišnjom posjetom Američkom kutku, posebno iz razloga jer je njihova učionica uvijek puna tokom predavanja.

Na kraju našeg razgovora, Ana nam otkriva da će i u narednom periodu u kutku biti živo, jer će se oni i dalje baviti geografijom SAD, tako da će govoriti o Indijancima i njihovoj populaciji, a uopšteno će pričati i o Americi.

"Za naša predavanja uvijek imamo ciljnu grupu tako da kad organizujemo nešto iz oblasti nauke, inovacije zovemo elektrotehničku školu. Takođe, kada spremamo predavanja prethodno procijenimo za koji bi uzrast ona bila interesantna", zaključuje Vlatkovićeva.

Da bi provjerili naučeno, na kraju predavanja se organizuje kviz, a najbolji dobijaju skromne poklone.