Novi protest opozicionog parlamentarnog Demokratskog fronta u Podgorici biće održan u nedjelju 15. novembra, najavio je predsjednik Nove srpske demokratije i poslanik DF-a Andrija Mandić.

Protest opozicije u podgorici On je objasnio da je takvu odluku donijelo Predsjedništvo Demokratskog fronta, prenosi portal Radio televizije Crne Gore.

Protest pod nazivom "Opkoljeni ste", precizirao je Mandić, biće održan od 18 časova, uz ideja da ljudi formiraju "živi lanac" kojim će opkoliti institucije, kao i pojedine privatne firme.

Iz DF-a, koji zahtjeva da vlada podnese ostavku i da prelazna vlada pripremi nove parlamentarne izbore, poručuju da će nakon tog protesta nastaviti sa protestnim skupovima u ostalim crnogorskim gradovima.

Na prethodnom mitingu dijela opozicije, u noći 24. oktobra, došlo je do nereda ispred parlamenta u kojima je, prema podacima Uprave policije, pored pričinjenje materijalne štete povrijeđeno 29 policajaca, medicinsku pomoć zatražilo je 26 građana, a 10 osoba privedeno je zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru.