Načelnik Hirurškog i ortopedskog odjeljenja Bolnice Trebinje Predrag Simić demantovao je da je liječio pacijentkinju Tamaru Runjevac, koja je hospitalizovana u ovu zdravstvenu ustanovu nakon saobraćajne nesreće i nedugo zatim preminula, te istakao da su njegove kolege koje su učestvovale u liječenju uradile svoj posao profesionalno i stručno.

opsta-bolnica-trebinje "U liječenju nisam lično učestvovao, a nisam je primio na Odjeljenjen ni prvi put, nakon čega je na lični zahtjev napustila Bolnicu, a ni drugi put, kada se vratila. U liječenje sam se uključio u ponedjeljak u jutarnjim časovima, nakon neradnog vikenda, kada sam indikovao slanje u Klinički centar u Podgorici na dalje liječenje", rekao je Simić povodom pisanja pojedinih medija da je nesavjesno liječio Tamaru Runjevac.

On ističe da je siguran da su njegove kolege, koje su učestvovale u liječenju Tamare Runjevac, visoko profesionalno i stručno uradile svoj posao, dodajući da ona ne bi bila kvalitetnije liječena ni u bilo kojoj drugoj zdravstvenoj ustanovi.

"Tokom njenog ležanja u Bolnici urađena je sva potrebna dijagnostika i ona je primila svu potrebnu terapiju. Pogoršanje zdravstvenog stanja Tamare nije u vezi sa povredama zadobijenim u saobraćajnom udesu, a sve ostalo će pokazati nalaz obdukcije", rekao je Simić.

On je istakao da je rano mobilisanje pacijenta iz kreveta i hodanje normalan postupak, kao prevencija stvaranja tromba u krvnim sudovima, zapaljenja pluća i ostalih komplikacija koje mogu da nastanu kod pasivnih pacijenata.

Simić je ocijenio da je žalosno da pojedinci već duži period "vode organizovanu hajku protiv Hirurškog odjeljenja i trebinjske Bolnice i da se minimizira sve što se dobro uradi".

Ukazujući na profesionalan i stručan rad ljekara na Hirurgiji, Simić navodi da su mnogi pacijenti koji su došli na ovo odjeljenje sa teškim tjelesnim povredama, bez mjerljivog krvnog pritiska i pulsa, uspješno operisani i spašeni, ali da se ne navode kao pozitivan primjer.