Na stadionu Police odigrana je utakmica 14. kola Prve lige Republike Srpske u fudbalu između FK Leotara i Slobode iz Novog Grada u kojoj su domaćini slavili sa rezultatom 4:1, poluvrijeme 1:1. Ovo je četvrta utakmica u nizu Trebinjaca u kojoj su bez poraza.

leotar sloboda

Prvo poluvrijeme bilo je izjednačeno. Domaćini su napadali, ali su se gosti branili. U 43. minutu Brkić iz voleja dovodi goste u vođstvo, ali su igrači trenera Rajka Mičete u sljedećem minutu preko Cimirota izjednačili. Na odmor se otišlo sa rezultatom 1:1.

Drugo poluvrijeme domaćini su krenuli ofanzivnije i odlučnije na gol gostiju. To je urodilo plodom. U igru su sa klupe ušli Prelo, Perović i Takumu što je unijelo živost kod domaćina. Prvo je Cimirot sa dvadesetak metara rezantnim udarcem pogodio gol gostiju u 69. minutu. Samo četiri minuta kasnije Prelo je asistirao Peroviću koji postiže pogodak, a seriju golova zaključio je Japanac Takumu Odaku koji je postigao prvi pogodak u dresu Trebinjaca.

Nakon utakmice gledaoci su sa aplauzom ispratili svoje miljenike za današnju prikazanu igru i za četiri gola koja odavno nisu viđena na Policama u protivničkoj mreži.

Trener Rajko Mičeta nakon utakmice, dok je odzvanjala pjesma iz svlačionice,  rekao je da je ovo bila veoma teška utakmica, sa presudnuim individualnim kvalitetima pojedinaca, a ne kolektivne igre.

"Imali smo problema u organizaciji igre kao i u odbrani. Ekipa Slobode ovdje je došla riješena da nas dobrom igrom iznenadi. To su u početku i uspjeli. Nama se posrećilo da odmah izjednačimo i vratimo se u utakmicu što nam je dalo dodatni motiv da u drugo poluvrijeme uđemo riješeni da meč dobijemo", kazao je Mičeta.

On je dodao da je cilj Leotara šesto mjesto, što bi za cijeli klub bio veliki uspjeh.

U sljedećem kolu Leotar gostuje u Gradišci ekipi Kozare.