Za hercegovačke građevinare nema zime. Svi su zasukali rukave i izašli na teren. Zajedničkim snagama bore se sa 800 hiljada kvadrata šume na kojima bi do ljeta iduće godine trebalo da nikne pravi mali grad.

rodoljub draskovic

“Radimo pripremne radove, znači probijanje puteva, ravnanje terena, planiranje. Koristi se lijepo vrijeme da uradimo što više tih poslova. Radi se po cijeli dan”, rekao je Rade Kisin it “Herc gradnje”.

“Sada ima četiri-pet firmi koje su angažovane na ovom dijelu posla. Da bi se ostvarila dinamika posla sigurno da ćemo angažovati sve raspoložive potencijale u mehanizaciji Hercegovine”, rekao je vlasnik koncerna ‘Swisslion’ Takovo, Rodoljub Drašković.

Kombinacija drveta i kamena – to je Draškovićeva ideja vodilja za izgradnju turističkih kapaciteta, ali konačan sud o svemu daće s proljeća nekoliko renomiranih arhitekata iz regiona. Neki od njih već su obišli teren i spremni su da se prihvate posla.

“Ovo nije svakidašnje, ovo se jednom u životu i desi i predstvalja jedan normalan izazov ne samo za jednog arhitektu nego za više arhitekata. Kao što sam maloprije rekao, neko je rekao hoću grad na vodi i bi Venecija. Mislim, mi moramo u ovakvim idejama biti vizionari”, rekao je arhitekta Vuk Zec.

A osim s arhitektima u toku su pregovori i sa vlasnicima Formule 1, potvrdio je Drašković za ATV. Glavni menadžer najvećeg cirkusa na svijetu već je boravio u Trebinju i sastao se sa srpskim kraljem čokolade. Na proljeće se očekuje i dolazak Bernija Eklstona.

“Kada budemo pripremili teren onda će sigurno oni doći da daju ocjenju da li im odgovara teren i koji su zahtjevi njihovi u samom izvođenju građevinskih projekata da bi se ovde održavale trke Formule 1″, rekao je Drašković.

Do tada, domaćini imaju zadatak i pola godine da urede i pripreme teren.

Sada je sve raščišćeno i poravnato, a na ovom mjestu s proljeća počinju glavni radovi – izgradnja akva parka i zatvorenog olimpijskog bazena.

Za ovu godinu i radove na izgradnji Grada Sunca Drašković je izdvojio 20 miliona evra, ali ako zafali, iz slamarice će, kaže, izvaditi još novca jer posao mora teći po planu.
[embed]

[/embed]