Grad Trebinje raspolaže povoljnim resursima u privredi, posebno u turizmu, što je pozitivan signal za buduću saradnju privrednika Rumunije sa ovom lokalnom zajednicom, rekao je danas rumunski ambasador u BiH Filip Teodoresku.

gradska administracija trebinje

On je, nakon razgovora u Trebinju sa gradonačelnikom Slavkom Vučurevićem, istakao da potencijali ovog grada pružaju velike mogućnosti na kojima se može zasnovati saradnja.

Vučurević je najavio skoro uspostavljanje bližih odnosa sa rumunskim gradom Turnu Severinom i razgovore sa tamošnjim privrednicima.

On je istakao da je sa rumunskim ambasadorom razgovarao i o mogućnosti kulturne saradnje, te dodao da je postoji namjera da na narednim "Dučićevim večerima" nastupe i rumunski pjesnici, kao i da na ovogodišnjem "Festivalu festivala" u Trebinju učestvuje neko rumunsko pozorište.

Rumunski ambasador danas je u Trebinju posjetio i Akademiju likovnih umjetnosti, a održao je i radni sastanak sa direktorom Područne privredne komore Trebinje Veselinom Savićem i finansijskim direktorom Prehrambene industrije "Svislajon" Trebinje Tomom Bokićem o mogućnostima saradnje hercegovačkih privrednika sa kompanijama iz Rumunije.

Teodoresku je posejtio i pogone "Svislajona".