Izgleda da se muzikom ljudi bave od svog postanka, jer su se čak bili potrudili i da je zapišu. Najstarija kompozicija je pronađena na tabletu u gradu Ugarit, u današnjoj Siriji. Zapis predstavlja imena specifičnih žica za liru, za koju je i napisana, pa možemo reći da predstavlja neku vrstu modernih akorda za gitaru.

najstarija zapisana kompozicija Poslušajte kako zvuči najstarija zapisana pjesma na svijetu od prije 3.400 godina.

Najstarije kokice - Prije 6.700 godine

Prošle godine arheolozi su našli dokaz da su stanovnici današnjeg Perua prije gotovo sedamdeset vijekova jeli vazdušasto jelo od kukuruza. Pored kokica, preci današnjih Peruanaca koristili su i kukuruzno brašno, čiji ostaci su takođe pronađeni pored drevnih kokica.
Najstariji štek marihuana - Prije 2.700 godina

Provaljeni poslije 27 vijekova! Arheolozi su prije pet godina u Kini, u grobnici staroj 2.700 godina, pronašli skoro kilogram još zelenih listova marihuane. Istraživanja su potvrdila da je drevna marihuana 99 odsto istog hemijskog sastava kao današnja, kao i da su je naši preci koristili u iste svrhe kao i neki među nama danas.

Najstariji brushalter – Prije 600 godina
Postoje indicije da su se brushalteri koristili i mnogo ranije, ali je jedini za sada pronađeni, onaj koji se koristio u Austriji u 14. vijeku.

najstariji brushalter