Devetnaestogodišnji Dušan Golo iz Trebinja privlači pažnju akrobacijama koje izvodi vozeći bicikl po ogradama mostova i stepenicama, a nerijetko se može vidjeti i kako vozi na prednjem ili zadnjem točku sa rukama podignutim uvis.

dusan golo

Kaže da sve te neobične i pomalo zastrašujuće radnje koje izvodi na svom dvotočkašu sam osmišljava ili skida sa interneta, dok mu adrenalin daje snagu da sebi postavlja nove ciljeve.

Iako mnogi okreću glavu u strahu, Dušan radosno priča o egzibicijama na biciklu i dodaje da je to njegova strast još od treće godine, te da je osjećaj slobode - neopisiv.

Dušan izvodi razne akrobacije, a najekstremnija je vožnja po ogradi Starog mosta u Trebinju, ispod kojeg protiče Trebišnjica, a pojedini dijelovi su betonirani, tako da bi pad sa visine od desetak metara imao teže posljedice.

Ovaj neustrašivi mladić tvrdi da "trik koji jednom uradi prelazi u rutinu", napominjući da je imao nezgoda, ali da nije bilo ništa strašno i da se sve završavalo na ogrebotinama.

Vršnjaci ga bodre, neki prolaznici okreću glavu, dok drugi znatiželjno posmatraju.

Dušanovi roditelji, koji ne podržavaju ovaj sport, nemaju hrabrosti da gledaju njegovo izvođenje raznih opasnih akrobacija.

dusan golo

Pogledajte video iz Centralnih ATV vijesti, novinara Ane Bokonjić Buha.