Predstavom "Terapija" večeras je u Domu mladih završen jubilarni 10. interdisciplinarni festival "Dani malih stvari", koji je u protekla tri dana okupio tri teatra sa četiri predstave.

terapija predstava trebinje

Večerašnja predstava pozorišta "DIS" iz Banjaluke je priča o mladom bračnom paru koji prolazi kroz težak period, jer su razvodi u današnje vrijeme česti.

Postoje li načini za spasavanje braka, to su trebinjskoj publici prikazali dvoje glumaca - Bojan Kolopić i Smiljana Marinković.

Hit komedija "Terapija", koja je večeras oduševila publiku u Trebinju, jedna je od dvije najgledanije predstave u glavnom gradu Republike Srpske.

"Sa ovom predstavom sam diplomirala, a ubrzo sam odigrala i svoju profesionalnu ulogu u predstavi 'Palčica'", kazala je Smiljana, dodajući da je odlučila da se bavi glumum pri kraju srednje škole.

Ulogom u ovoj duopredstavi dobila je na Festivalu mladog glumca priznanje za najbolju mladu glumicu, koja je i Smiljanina prva nagrada. Na tom istom festivalu njen kolega iz predstave Bojan Kolopić je takođe dobio nagradu kao najbolji glumac.

"Kad su mi javili da sam dobila nagradu za najbolju glumicu, odmah sam pitala ko je najbolji mladi glumac, a kad su mi rekli da je to moj kolega, oduševila sam se i srce mi je bilo na mjestu", kaže Smiljana, dodajući da je sa Bojanom dobar prijatelj, što je uticalo i na uspješnost predstave.

Ona kaže da je i reditelj večerašnje predstave mlad, pa je i sa njim iz tog razloga bilo mnogo lakše sarađivati.

Za Trebinje ima samo riječi hvale, napominjući da je prije dvije godine bila na Dučićevim večerima poezije.

"Trebinje odiše festivalskom atmosferom, i mislim da bi ovaj grad trebao da postane leglo kulture, pozorišta, pa čak i akademije", zaključila je Smiljana razgovor za TrebinjeLive.

Njen kolega Bojan Kolopić kaže da je počeo da se bavi glumom, kako bi na sceni bio neki drugi i oživljavao neke tuđe živote, a sve kroz gledanje filmova i predstava koji su ga usmjeravali ka glumi.

"Sa današnje tačke gledišta, bavio bih se glumom kako bih progovorio o nekim stvarima koje se tiču svih nas", istakao je Kolopić, koji je i član Udruženja filmadžija Hejtrs.

Prema njegovim riječima, odnos dva glumca na sceni je najvažnije za jednu predstavu, dodajući da takav odnos ima sa Smiljanom, što je i jedan od glavnih razloga uspješnosti predstave, dodajući da ga za Trebinje vežu lijepe uspomene.

Predstava "Terapija" proglašena je za najbolju predstavu od strane publike na festivalu TIFBU 2014. godine u Bugojnu.