Na području Trebinja, u okviru Nedjelje solidarnosti "Budimo humani", prikupljeno je tridesetak paketa hrane i higijene, a Hidroelektrane na Trebišnjici /HET/ obećale su još pedesetak takvih paketa, koje će volonteri Gradske organizacije Crvenog krsta podijeliti socijalno ugroženom stanovništvu.

crveni krst paketici

Sekretar ove organizacije Brano Dursun kaže da su bili postavljeni punktovi u šest trgovačkih centara i da je ova akcija najbolja po broju prikupljenih paketa hrane i higijene u posljednjih nekoliko godina, napominjući da su se, kao i obično, najviše odazvali građani, a da ustanove nisu imale sluha.

"Uputili smo apel za 22 preduzeća, ali su nam odgovorili samo iz HET-a, Prehrambene industrije `Svislajon` Trebinje i pekare `Leotar", rekao je Dursun.

On kaže da je ova humana akcija, koja je juče završena, uspjela i da je premašila očekivanja, te zahvalio velikom broju građana koji su, kao i više puta do sada, pokazali solidarnost.

Dursun je izrazio razočaranje nepostojanjem široke solidarnosti na čemu se upravo insistira.

"Važno je da svi učestvujemo u skladu sa mogućnostima. Sam naziv sugeriše da je cilj solidarnost i da učestvuju oni koji mogu, ali, nažalost, ti najčešće izostaju", kaže Dursun.