Nakon pobjede u Hadžićima, košarkaši "Svislajon Leotara" savladali su večeras u Trebinju, u okviru 4. kola Lige 12, ekipu "Student" iz Mostara 83:61 (22:18, 16:11, 23:14, 22:18).

leotar student kosarka liga 12

Domaći košarkaši revanširali su se gostima za dva poraza u pripremnom periodu i vodili su tokom cijele utakmice, a najveća prednost je bila pri kraju meča- plus 25 poena (81:56).

Trener domaćih Dragoljub Vidačić dao je priliku svim igračima, osim povrijeđenog Aleksića. U redovima Leotara četiri igrača su imala dvostruki učinak i to: Radenković i Šakotić po 18, Pelkić 14 i Rikalo 11 poena.

Trebinjci su večeras imali 43 skoka i čak 17 asistencija.

Prema Vidačićevim riječima dvije uzastopne pobjede njegovih igrača su i te kako značajne, jer se iz njih vidi da, kako je rekao, nisu kompletni ni čvrsti da igraju teške utakmice.

"Nadam se da se igračima podiglo samopouzdanje i da ulazimo spremniji pred dva teška gostovanja. Liga je izjednačena. Mi imamo ambicije da igramo bolje i da na gostovanjima imamo što više pobjeda. Očekujem uskoro povratak Aleksića", kazao je Vidačić, dodajući da se nada da će njegovi momci u narednom periodu postići željenu formu.

U naredna dva kola Leotar gostuje u Kaknju protiv istoimene ekipe i Radnika iz Bijeljine.

KK "Svislajon Leotar": Komneović, Lužaić 6, Aleksić, Pelkić 14, Mijović, Milanović 5, Rikalo 11, Đurasović 9, Radenković 18, Sudžum, Ninković 2, Šakotić 18. Trener: Dragoljub Vidačić.

KK "Student": Marković 11, Durak 3, Smolić 2, Šlirić 4, Čamdžić 11, Mikulić, Gudić, Barbarić 2, Ivišić, Rizvić 20, Sejfić 8. Trener: Neven Nikolić.