Vlasnici kioska u užem centru grada Trebinja najavili su peticiju gradskoj administraciji, jer im je naloženo da do 1. januara sljedeće godine uklone svoje objekte, a nije im ponuđena nova lokacija.

stari grad trebinje rekonstrukcija

Kiosci će biti uklonjeni sa lokacija na ulazu u Stari grad i kod gradske pijace, a ukoliko vlasnici to ne urade u propisanom roku na njihov trošak će ih ukloniti gradska vlast.

Vlasnici izražavaju nezadovoljstvo ovakvom odlukom, navodeći da su godinama produžavali dozvole za rad i da im je ova odluka ugrozila egzistenciju, jer im nije ponuđeno nikakvo alternativno rješenje.

Vlasnici kažu da će zatražiti da im se omogući da problem iznesu i na nekom od narednih zasjedanja Skupštine grada.

Iz Odjeljenja za prostorno uređenje Grada Trebinja su potvrdili da će prestati izdavati dozvole za privremene objekte zbog nove namjene zemljišta, a na osnovu regulacionih planova "Centar" i "Stari grad" iz 2009. godine.

U ovom odjeljenju kažu da su vlasnici za sada dobili samo prvo obavještenje, a da će grad, iako nije dužan da obezbijedi nove lokacije, u narednom periodu razmatrati mogućnosti da se ponude neka nova mjesta za kioske, u skladu sa regulacionim planovima.