Predsjednik Upravnog odbora Univerziteta u Istočnom Sarajevu Rade Ivanković preminuo je jutros u Beogradu u 68. godini.

Prof dr rade ivankovic

Rade Ivanković rođen je 1947. godine u Vrpolju, opština Trebinje. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Osijeku 1970. godine, a magistarsku tezu odbranio je na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu 1975. godine. Doktorsku disertaciju pod naslovom "Ekonomski efekti investiranja" odbranio je 1998. godine na Ekonomskom fakultetu u Podgorici, navodi se u saopštenju iz Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Bio je dugogodišnji profesor Fakulteta za proizvodnju i menadžment /FPM/ Univerziteta u Istočnom Sarajevu, da bi 1. jula 2008. godine bio imenovan za vršioca dužnosti dekana, a 30. juna 2010. izabran je za dekana ove ustanove.

Od 2010. godine redovni je član Međunarodne menadžerske akademije iz Novog Sada.

Na čelu Upravnog odbora Univerziteta u Istočnom Sarajevu nalazio se od 13. novembra 2013. godine.

Osim funkcije predsjednika Upravnog odbora Univerziteta u Istočnom Sarajevu, učestvovao je u nastavnom procesu u okviru osnovnih i postdiplomskih studija na FPM Trebinje, Ekonomskom i Filozofskom fakultetu na Palama, Elektrotehničkom i Mašinskom fakultetu, kao i Muzičkoj akademiji u Istočnom Sarajevu.

Komemorativni skup biće održan sutra u 10.00 časova, u amfiteatru Fakulteta za proizvodnju i menadžment u Trebinju, a sahrana je u 15.00 časova na mjesnom groblju u trebinjskom selu Vrpolje.