Na području grada Trebinja, muška osoba koja se predstavlja kao trgovački putnik, radnik Trgovačkog lanca "Bingo" iz Tuzle ili pripravnik menadžer iz Beograda, ide od kuće do kuće i nudi pakete proizvoda povodom otvaranja "Binga" u Trebinju.

proizvodi bingo trebinje

Kako saznajemo od građana koji su svoje nezadovoljstvo iskazali na društvenoj mreži fejsbuk, u paketima pomenuti muškarac nudi parfeme, aparat za brijanje i sat, tvrdeći da su upravo oni srećni dobitnici nagradne igre.

"Pozvoni na vrata i predstavi se. Kaže, 'vi ste jedan od deset penzionera koji ima priliku da kupi paket po cijeni od 54 marke, a inaće će koštati oko 350 KM kad se Bingo otvori", kaže jedan naš sugrađanin, dodajući da  pritom ne daje nikakve garantne papire ili nešto slično.

Takođe, jedna naša sugrađanka, kaže da joj se prevarant predstavio kao izvjesni Đorđe, koji studira na Palama.

"Muška osoba je došla oko 15.00 sati, pozvonila na vrata i predstavila se kao Đorđe, student iz Pala, koji vrši marketing za 'Bingo' i da smo mi, tačnije nas osmoro, nagrađeni, spominjući još prezimena nagrađenih dobitnika", kaže naša sugrađanka, napominjući da je mladić, star oko 23 godine, crne kose, plavih očiju i srednjeg rasta, istakao da su to originalni proizvodi za koje će garanciju dobiti prilikom otvaranja "Binga" u našem gradu.

Ona kaže da je mladić naglasio da će isti proizvodi biti i u asortimanu "Binga", ali po znatno višim cijenama.

"Ponudio je mašinicu za brijanje po cijeni od 60 KM, a ako to kupimo kazao nam je da dobijamo kao nagradu sat i parfem", kaže naša sugrađanka, čije ime je poznato redakciji, dodajući da je i davao brojeve telefona osobe kod koje se može, uz određenu novčanu nadoknadu, obezbijediti radno mjesto u "Bingu".

Naši sagovornici, koji su zamolili da se njihova imena ne objavljuju u javnost, kažu da poznaju i po nekoliko porodica koje su na sličan način prevarene.

Nakon ovih saznanja, iz kompanije "Bingo" stiglo je obavještenje u kome su pozvali građane Trebinja da ne nasjedaju na prevaru.

"Cijenjeni kupci, na području Trebinja, muška osoba u funkciji trgovačkog putnika, predstavlja se kao uposlenik Binga i nudi proizvode 'sa popustima povodom otvorenja Binga u Trebinju'. Obavještavamo vas da navedena osoba nije uposlenik naše kompanije, te da mi u okviru naše djelatnosti nemamo ovaj vid prodaje. Vaš Bingo", navodi se u saopštenju kompanije "Bingo".

U Centru javne bezbjednosti Trebinje potvrđeno nam je da do sada nisu dobili prijavu sugrađana o ovoj prevari.

bingo saopstenje prevarant