U Trebinju je danas počela Nedjelja solidarnosti "Budimo humani" u okviru koje će do 1. novembra trajati prikupljanje pomoći za socijalno ugroženo stanovništvo.

crveni krst

Građani pomoć u hrani i higijenskom sredstvima mogu ostaviti u svim prodajnim objektima na mjestima obilježenim znakom Crvenog krsta ili u prostorijama ove organizacije od 8.00 do 14.00 časova.

Sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Brano Dursun pozvao je građane da budu solidarni, te napomenuo da nije potrebna pomoć u robi, već isključivo u hrani i higijeni.

Dursun je izrazio nadu da će građani, kao i do sada, imati sluha za one kojima je pomoć neophodna, te apelovao na javna preduzeća da značajnije učestvuju u ovim aktivnostima.

"Svjesni smo da na naše građane nije potrebno apelovati, jer su se oni kao humanisti pokazali više puta, što nije slučaj sa javnim preduzećima", naveo je Dursun.

On je izrazio nezadovoljstvo što su organizacije Crvenog krsta u Hercegovini iz dobiti "Elektroprivrede Republike Srpske" dobile svega 4.500 KM, od čega Crveni krst u Trebinju 2.000 KM, ističući da su imali osnova da ova suma bude znatno veća.

Dursun je izrazio nadu da će više sredstava biti prilikom raspodjele dobiti iz "Hidroelektrana na Trebišnjici" i drugih preduzeća.