Članovi Gradskog kulturno umjetničkog društva „Alat Svislajon“ Trebinje sinoć su publici u Plužinama priredili cjelovečernji koncert na kome su se predstavili igrama iz Hercegovine, Srbije, okrestarskom tačkom, a pjesmom uz gusle predstavio se Rajko Milojević.

gkud alat u pluzinama

U gotovo jednoipočasovnom koncertu Trebinjci su, pod umjetničkim rukovodstvom Borka Ćorluke, pokazali da se nalaze u dobroj formi uoči nastupa koji ih očekuju do kraja godine, a prije svega godišnjeg koncerta krajem novembra.

Članovi gradskog kulturno umjetničkog društva „Alat Svislajon“ Trebinje posebno ističu zahvalnost Mijušku Bajagiću, predsjedniku opštine Plužine, Milenku Mićanoviću, predsjedniku KUD-a „Piva“ iz Plužina i direktoru Kulturnog centra, igumanu manastira Piva jeromonahu Jeftimiju koji su otvorenog srca i raširenih ruku dočekali Trebinjce.

U okviru posjete Plužinama članovi GKUD „Alat“ posjetili su manastir Piva i Spomen kompleks „Dola“ kod Plužina gdje su pripadnici zlogalsne jedinice „Princ Eugen“ i Handžar divizije gdje je 1943. Godine za sat vremena ubijeno 520 Srba od čega 160 djece.