Uprava policije Crne Gore ima operativna saznanja o namjeri pojedinih ekstremističkih grupa iz regiona da na večerašnjem protestu Demokratskog fronta /DF/ napadnu policiju, izjavio je crnogorski ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević.

rasko konjevic crna gora

On je naveo da ekstremističke grupe ne mogu postići ništa jer su crnogorske institucije "jače od bilo kojeg pojedinca".

Komentarišući nezvanične informacije da se mobilišu ekstremisti koji imaju zadatak da u Podgoricu dopreme sredstva za napade na policiju i da je u te svrhe postavljen punkt u Trebinju, a da im logističku podršku pruža pokret "Dveri", Konjević je rekao da oni ne mogu postići ništa od svojih namjera.

On je poručio da će se državni organi lako nositi sa tim pojedincima u trenutku kada prekrše bilo koji zakon u Crnoj Gori.

Konjević je, gostujući na Televiziji Crne Gore, ocijenio da je u prethodnih mjesec dana crnogorska policija pokazala profesionalan odnos prema protestima Demokratskog fronta i da je večerašnji protest odobrila bez obzira na dešavanja u prethodnih desetak dana.

"Mi smo na urednu prijavu DF-a za, kako su u prijavi naveli, mirno okupljanje, procijenili da je u pitanju njihovo osnovno ljudsko pravo i zato smo ga i odobrili. Naravno, taj protest ima svoje izazove, ali vjerujem u odgovornost organizatora i kapacitete policije da sačuvaju mir na podgoričkim ulicama", rekao je Konjević.