PROJEKAT ZA PETICU Pozitivni efekti druženja školaraca iz Trebinja i Žabljaka

Izvor: SRNA Foto: SRNA
TREBINJELIVE 23. 10. 2015. - 15:24h

Osnovna škola /OŠ/ „Sveti Vasilije Ostroški“ iz Trebinja je realizovanjem projekta druženja učenika sa vršnjacima iz škole iz druge zemlje, ostvarila značajne rezultate i korist i za ustanovu i djecu koja su učestvovali u nastavnim, vannastavnim i rekreativnim aktivnostima, rekli su predstavnici ove obrazovne ustanove.

osnovna skola sveti vasilije ostroski trebinje

Rukovodstvo ove škole predstavilo je danas dosadašnje rezultate projekta prekogranične saradnje „Obrazovanjem i saradnjom ka zajedničkoj evropskoj budućnosti“, koji su prije četiri mjeseca započeli direktori osnovnih škola „Dušan Obradović“ sa Žabljaka i „Sveti Vasilije Ostroški“ iz Trebinja Zoran Vojinović i Dragan Mrdić.

Istaknuto je da su do sada održana dva kampa – u Trebinju i na Žabljaku, te da su učenici imali priliku da se upoznaju i sa kulturno-istorijskim i prirodnim znamenitostima ovih područja.

Direktor OŠ „Sveti Vasilije Ostroški“ Dragan Mrdić je rekao novinarima da će nakon završenog projekta i zahvaljujući donaciji sva informatička oprema, druga nastavna pomagala i sportska oprema koja bude nabavljena za ove potrebe ostati školi, tako da će ova obrazovna ustanova biti jedna od najopremljenijih u regiji.

On je istakao da su u projekat uključena i djeca sa posebnim potrebama, te da su sve aktivnosti prilagođene njihovim potrebama i da je akcenat stavljen na socijalizaciju i druženje sa vršnjacima.

Prema podacima rukovodstva škole, sve aktivnosti veoma su pažljivo isplanirane, a jedan od pozitivnih efekata je i taj što će djeca moći da putuju i upoznaju druge gradove, jer na osnovu ankete koju su proveli u školi njih 89 odsto nije bilo u prilici da ode negdje iz rodnog grada.

U OŠ „Sveti Vasilije Ostroški“ kažu da će nastojati da i u narednom periodu održe vezu sa školom sa Žabljaka, s obzirom na turističke potencijale tog mjesta, te da pokušaju povezati i lokalne zajednice, odnosno turističke organizacije.

OŠ „Sveti Vasilije Ostroški“ započela je 30. aprila ove godine realizaciju projekta „Kroz edukaciju i kooperaciju ka zajedničkoj evropskoj budućnosti“.

Vrijednost ukupnog projekta je 194.000 evra, koji finansira EU kroz IPA Program prekogranične saradnje BiH – Crna Gora.

TAGOVI:

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
9.000+
dnevnih
posjeta
270.000+
mjesečnih
čitanja
665.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.100+
fejsbuk
sviđanja