U sali Muzičke škole Trebinje večeras je koncert priredila sopran Klaudija (Vojislav) Krkotić. Njeg glas je oduševio i proveo ih kroz cikluse pjesama pod nazivom "Santi dela sera" kompozitora F. Santolkvido, "Ljuba i život žene" R. Šumana i "Ruske romanse" Korsakova, a sve uz klavirsku pratnju profesora Ehlimane Tikveše.

klaudija krkotic koncert trebinje

Kompozicije koje je trebinjska publika večeras imala prilike da čuje uglavnom se ne izvode često na koncertima, ali predstavljaju značajna djela iz oblasti muzičkog stvaralaštva.

"Svaki koncert nosi nešto posebno. Mi nismo opterećeni kao umjetnici da li nam je sala puna, već da li imamo ljude koji će nas slušati i da tu emociju koju mi umjetnici pružamo da je slušaoci prihvate i na neki način uzvrate", kazala je Krkotić, dodajući da na njihovim koncertima ima mlađe, ali i starije publike.

Jedno ime proteže se kroz umjetničku karijeru Klaudije Krkotić, a riječ je o primadoni, profesoru emeritusu Radmili Bakočević, u čijoj klasi je večerašnja gošća završila osnovne studije, a 2008. godine i stiče naučnu titulu - magistar umjetnosti, takođe, u njenoj klasi.

"Imate majku po rođenju i majku po profesiji, tako da je moja profesorka, profesor ne samo meni već svim studentima druga majka. Zahvaljujući njoj svi mi studenti živimo lijepo u svijetu umjetnosti, jer zna da prenese ne samo ono što je vezano za profesiju, već i svoje lično iskustvo", istakla je Krkotić, zakvaljujući se i ovom prilikom prof. Radmili Bakočević što je vodila i vodi kroz karijeru i kao čovjek i kao profesor.

Ona je napomenula da je po prvi put u Trebinju, obećavajući da će ponovo doći u grad na Trebišnjici.

Klaudija Krkotić je trenutno angažovana na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Istočnom Sarajevu, u zvanju docent.