U Strazburu je povodom zasjedanja kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope otvorena izložba o ljepotama Republike Srpske i Federacije BiH pod nazivom "Hercegovina", na kojoj su učestvovale i članice Udruženja likovnih umjetnika istočne Hercegovine "Milorad Ćorović" iz Trebinja.

pikula domazet izlozba zgrada savjeta evrope

Pomenuto Udruženje predstavilo je 20 slika od istog broja autora, a u Strazburu su bili Tanja Pikula i Snježana Domazet.

Nakon povratka iz Francuske, u razgovoru za TrebinjeLive.info Snježana Domazet kaže da je velika čast bila doći u zgradu gdje je sjedište Savjeta Evrope i predstaviti svoje radove pred velikim brojem članova diplomatskog kora.

"Za naše udruženje ovo znači mnogo, jer je ono osnovano prije dvije i po godine i za ovo kratko vrijeme imali smo priliku da dođemo i do Strazbura", kazala je Domazet, dodajući da je većini umjetnika Udruženja ovo bilo prvo predstavljanje van regiona.

Ona je istakla da su reakcije prisutnih bile više nego odlične, što potvrđuju i komentari članova diplomatskog kora o ljepotama Hercegovine, koje su predstavljene na slikama.

"Kad kaže stranac - on razumije samo 'Bosna' i u tome i jeste poenta - da je Hercegovina regija sama za sebe, sa svojim karakteristikama, ljepotama", napomenula je Domazet, ističući da se nada da su u najljepštem svjetlu predstavili Hercegovinu u Strazburu, ali i dokazali da iz ovoh krajeva dolaze dobri i kvalitetni umjetnici.
Udruženje je dobilo i poziv za učešće na izložbi u Ženevi, a datum održavanja iste biće naknadno saopšten.