Hipo Alpe Adrija banka Banjaluka donirala je danas Bolnici u Trebinju opremu, vrijednu 5.000 KM, namijenjenu Odjeljenju pedijatrije.

pedijatrija bolnica trebinje

Riječ je o 14 dječijih madraca, 30 deka, 30 jastuka, 50 kompleta posteljine i dva klima-uređaja.

Zahvaljujući za donaciju, direktor Bolnice Zdravka Vreća rekla je da će ova oprema biti značajna ne samo za djecu koja se liječe na ovom odjeljenju, već i za roditelje koja borave sa njima.

"Nadamo se da će Hipo banka biti primjer i ostalim organizacijama da pomognu, prevashodno djeci prema kojoj treba da imamo sluha jer su ona naša budućnost", rekla je Vreća.

Govoreći o opremljenosti Bolnice, Vreća je istakla da je posljednjih godina u opremanje ove zdravstvene ustanove uloženo više od sedam miliona KM, dok su pojedini kapaciteti i prošireni, tako da je sada među najopremljenijim u Republici Srpskoj.

"Uredno isplaćujemo obaveze prema radnicima i dobavljačima, pa smo jedna od najuspješnijih ustanova u Srpskoj kada je o tome riječ ", rekla je Vreća.

Direktor Hipo banke Goran Babić rekao je da ova banka već 12 godina dosljedno promoviše politiku društveno odgovornog djelovanja na tržištu Republike Srpske.

Povodom ovbilježavanja Međunarodnog dana štednje 31. oktobra, Hipo banka će donirati 30.000 KM za zdravstvene i obrazovne institucije i udruženja građana.

Donacije su, kako su rekli, namijenjene dječijim bolničkim odjeljenjima u Doboju i Banjaluci, Gimnaziji "Filip Višnjić" u Bijeljini, Dječijem vrtiću "Bubamara" na Palama, te Udruženju paraplegičara oboljelih od dječije parlize i KUD-u "Osman DŽafić" u Prijedoru.

Predstavnici Hipo banke će 2. novembra posjetiti sva porodilišta u Republici Srpkoj i bebe koje budu rođene na Dan štednje - 31. oktobar darivati štednom knjižicom i novčanim ulogom od 50 KM.