U Strazburu je tokom prvog dana zasjedanja Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope otvorena izložba o ljepotama Republike Srpske i Federacije BiH pod nazivom "Hercegovina".

izlozba hercegovina, strazbur Šef delegacije BiH Lejla Rešić, koja učestvuje u radu Kongresa, istakla je važnost ovog vida promocije.

Rešićeva je izjavila Srni da je važno promovisati Hercegovinu i njene ljepote i izrazila nadu da će svi delegati imati priliku da dođu i upoznaju se sa našom tradicijom.

"Iskoristili smo ovu priliku i da dodatno promovišemo Zmijanjski vez, koji je pod zaštitom Uneska", rekla je Rešićeva, koja je i ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske.

Na otvaranju izložbe u holu Savjeta Evrope bio je i predsjednik Kongresa lokalnih o regionalnih vlasti Žan Klod Frekon, te generalni sekretar Kongresa Andreas Kifer.

Otvaranju su prisustvovali i ministar spoljnih poslova Igor Crnadak, ambasador BiH u Strazburu Almir Šahović, potpredsjednici FBiH Milan Dunović, koji je i zamjenik šefa delegacije, i Melika Mahmutbegović, te član delegacije Divna Aničić.

Paralelno sa radom Kongresa do kraja dana biće organizovano nekoliko radnih sastanaka.