Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević danas je organizovao prijem za članove španske humanitarne organizacije "Pokret za mir" /MPDL/ u znak zahvalnosti za nesebičnu pomoć koju su nakon rata pružili izbjeglim i raseljenim licima u hercegovačkim opštinama.

pokret za mir

Odjeljenje MPDL-a u Hercegovini djelovao je pet godina pružajući materijalnu i finansijsku pomoć najugroženijima, kao i pravnu pomoć u prostorijama kancelarije koja je bila otvorena u Trebinju.

Na prijemu je istaknuto da su posebnu pažnju članovi ove nevladine organizacije posvetili djeci i omladini, renovirajući škole i obezbjeđujući neophodan školski pribor i hranu.

Vučurević je predstavnicima MPDL-a uručio zahvalnice za pomoć i saradnju u teškim vremenima.

"Građani Trebinja dobro pamte dobročinstvo MPDL-a zbog čega izražavamo spremnost da gradovi Trebinje i Saragosa uspostave tješnje odnose na dobro Španije i BiH", istakao je Vučurević uručujući edstavnicima MPDL-a zahvalnice za pomoć i saradnju u teškim vremenima.

Direktor MPDL-a Avgustin Gavin se zahvalio gradonačelniku na dobrodošlici u ukazanom poštovanju za njihov rad.

Nakon prijema u čast istaknutih članova MPDL-a, organizovana je "Dječija trka mira", posjeta Osnovnoj školi "Jova Jovanović Zmaj" i Crvenom krstu.