FK LEOTAR Klub nema novca

Saopštenje
TREBINJELIVE 19. 10. 2015. - 19:34h

Iz Fudbalskog kluba Leotar stiglo nam je saopštenje za medije, koje prenosimo u cjelosti.

konferencija za novinare fk leotar

Iz tendecioznih naslova koji su kao pečurke poslije kiše počeli da niču, a autori tekstova kao da se utrkuju ko će objaviti “jači” naslov, reklo bi se da FK Leotar pliva u parama, te da rukovodstvo kluba obmanjuje javnost pričama o besparici.

Informacije radi, FK Leotar ima 11 trenera, 4 stalno zaposlena radnika, 2 fizioterapeuta, doktora i preko 200 fudbalera u svim selekcijama kluba. Minimalni troškovi kluba za jednu sezonu su oko 275.000 KM, a tu su uključeni minimalni troškovi za plate igrača i trenera, zaposlenih, sa pripadajućim doprinosima i porezima, troškovi prevoza svih selekcija, noćenja, troškovi struje, vode i ostali režijski troškovi, kotizacije za takmičenja, troškovi organizacije utakmice, troškovi službenih lica…

Iako su se mnogi zlonamjerno obradovali informaciji iz Elektroprivrede, da bi osuli paljbu po klubu, moramo da kažemo da kompletan iznos koji nam je odobren iz dobiti ERS-a, na našu žalost, neće biti uplaćen klubu, jer kako je poznato, naš račun je u blokadi skoro godinu dana od strane Bobar banke u likvidaciji.

Dug zbog koga je račun blokiran je više nego sporan i mi smo kao klub podnijeli tužbu. Odlukom rukovodstva kluba, odobreni novac će biti “zamrznut”, do rješavanja ovoga spora, kao što smo i naveli na zahtjevu za donaciju koji smo uputili Elektroprivredi Republike Srpske. Naravno, sve pod uslovom da klub do tada “poživi”.

Ne znamo da li su ovi tekstovi naručeni i iz koje kuhinje dolaze, ali je simptomatično da se uvijek pojavljuju kada uspijemo malo da se stabilizujemo. Ovakvim vijestima klubu se nanosi ogromna šteta.

Trenutno stanje u klubu je sljedeće. Račun je u blokadi, Grad Trebinje je obustavio finansiranje kluba i finansiranje troškova prevoza mlađih kategorija, igrači su u ovoj sezoni primili jednu platu, a treneri ni toliko, a još im se duguje iz prošle sezone. Klub opstaje zahvaljujući simboličnim donacijama prijatelja kluba, samo da se pokriju osnovni troškovi da se klub ne bi ugasio.

Sa nadom u bolje sutra do konačne pobjede!

Rukovodstvo FK “Leotar”

TAGOVI:

Komentari

Kakva se haranga nadigla na naš Leotar, pa to nije normalno, a iza svega stoje dođoši koji pokušavaju da nam usade svoju malograđanštinu, koji su upropastili sve što je trebinjsko. Umjesto da se oni stope sa nama mi smo poprimili njihove brđanske manire. Ako Trebinje ima išta sveto onda je to Leotar i trebalo bi mu pomoći i kada mu loše ide. Ko će, ako ne mi Trebinjci?
Nema veze ovo sa Leotarom, ali i treba ERS da daje novac za crkve. Jer FBiH ima za cilj da predstavi da je ovo sve oduvijek bilo njihovo, kao što Šiptari rade na Kosovu. Crkve i hramovi su nešto što govori ko smo i šta smo i treba da ih podižemo i održavamo, da jednog dana i mi ne doživimo pogrom sličan kosovskom.

Odgovori
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
9.000+
dnevnih
posjeta
270.000+
mjesečnih
čitanja
665.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.100+
fejsbuk
sviđanja