Fudbaleri Leotara pobijedili su danas na Policama, u okviru 11. kola Prve lige Republike Srpske, ekipu Krupe iz Vrbasa na Krupi rezultatom 1:0 (0:0).

leotar krupa 002

To je Leotarova treća pobjeda u ovom šampionatu, a koja je uslijedila nakon četiri uzastopna poraza.

I pored imperativa pobjede, Trebinjci su pokazali požrtvovanu i borbenu igru tokom cijelih 90 minuta.

Prvo poluvrijeme završeno je neriješenim rezultatom 0:0. Leotar je imao je jalovu inicijativu bez izrazitih prilika za gol. Na početku drugog dijela u igru je ušao Prelo, koji je unio živost u redove domaćina.

Već u 48. minutu gol odluke postiže Zoranović udarcem glavom sa sedam-osam metara. Ispostavilo se da je ovo i jedini pogodak na utakmici, koji je donio i nova tri boda ekipi sa Polica.

Svi igrači su dali svoj maksimum, a valja istaći da je po prvi put u plavo-bijelom dresu zaigrao i Japanac Takuma.

Trener Leotara Rajko Mičeta kaže da su i pored teških uslova za igru obje ekipe pokazale borbenost i odlučnost za osvajanjem novih bodova.

"Polako se vraćamo na kolosijek koji težimo, ali pred nama ima još mnogo posla. Iduće kolo na Police dolazi lider tabele - Mladost iz Velike Obarske, i nadamo se da će to rezultirati našom pobjedom", kazao je Mičeta, dodajući da je potrebno dodatno posložiti redove, kako bi njegovi momci bili spremni za borbu ka sredini tabele.

On je istakao da je sama pozicija na tabeli, unutrašnji problemi, gol razlika, uticali na igru njegovih izabranika, pa nisu uspjeli da prikažu ljepšu igru za oko.

Nakon utakmice vidio se osmijeh i radost na licima trebinjskim fudbalera, a i u svlačionici je odjekivala pjesma. To je, slažu se navijači, nagovještaj boljih dana u plavo-bijelom taboru.

U narednom kolu na Police dolazi ekipa Mladosti iz Velike Obarske.