Premijer liga BiH u košarci za muškarce počinje danas, a među 12 timova nalazi se i KK "Svislajon Leotar" iz Trebinja.

kosarkasi leotara sezona 2015-2016

Ove godine Liga 12 će se igrati po novim pravilima, gdje će ekipi "Igokee", koja igra ABA Ligu, priključiti pet prvoplasiranih ekipa iz Lige 12, koje će se boriti za šampiona BiH.

Timovi koji će se plasirati od šestog do 11 mjesta igraće Ligu za opstanak, a iz te grupe timova ispašće dvije ekipe, dok će najslabije plasirana ekipa u šampionatu direktno ispasti u niži rang.

Pred odlazak u Tuzlu, gdje će ekipa Leotara da odigra svoju prvu utakmicu protiv Slobode, trener Dragoljub Vidaćič je za portal TrebinjeLive rekao da je najvažnije da njegovi igrači uđu zdravi u prvenstvo.

"Međutim, nismo uspjeli u tome, jer je Vladimir Aleksić imao operaciju slijepog crijeva i to nas je malo poremetilo. Ono što nas očekuje u prvenstvu je borba za Ligu 6, koja će biti teška jer sedam ekipa ima ambicije da bude među prvih pet. Među tim ekipama je i naš današnji protivnik", istakao je Vidačić.

On misli da ekipa Leotara treba da dobije sve utakmice na svom parketu i da na strani pokuša da napravi nekoliko dobrih rezultata, što bi bilo dovoljno za Ligu 5/6.

"Objektivno sam zadovoljan kvalitetom igrača i dobro smo popunjeni na svim pozicijama, s tim da oni još ne pružaju ono što mogu", rekao je Vidačić, naglašavajući da će ova ekipa svoj maksimum dostići u drugom dijelu sezone, ali da je već sada dovoljno konkurentna da pobjeđuje sve protivnike.

Trener Trebinjaca ističe da je uspio da napravi odličnu ekipu i da vjeruje u svoje igrače.

"Mi smo radili na tome da dovedemo igrače do nekog maksimuma - da budu spremni za svaku utakmicu, ali uvijek postoji granica da se ne pretjera, jer tada dolazi do mnogo povreda, a i ako se dovoljno ne trenira nespremni igrači mogu da se povrijede", zaključio je Vidačić.

Timu Leotara ovogodišnji cilj je Liga 5/6 i on je ostvarljiv jer imaju tim kako na papiru, tako i po uslovima treninga i takmičenja, vjeruju u KK "Svislajon Leotar".

Utakmica počinje u grotlu Mejdana u 19.30 sati.